Saltar apartados

La UA commemora els 25 anys de l'Aula de Teatre

El MUA acull demà una vesprada de celebració amb una exposició, cinema, una taula redona i microescenes

Alacant, 20 de maig de 2013

L'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant fa 25 anys i, amb aquest motiu, el Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística ha dissenyat un ampli programa commemoratiu per a la vesprada de demà dimarts 21 de maig.

El MUA serà el recinte que acollirà les diferents activitats programades que començaran a les 17 h amb la projecció de la pel·lícula Qué ruina de función, en la sala Polivalent. A les 19 h, la jornada continuarà amb una taula redona sobre l'Aula de Teatre de la UA, la seua història, trajectòria, vivències i projectes presents i futurs. Hi intervindran el vicerector Carles Cortés; el director de l'Aula de Teatre, Juan Luis Mira, i els directors i actors Fran Nortes, Tomàs Mestre i Mariló Poch.

A les 20 h, els alumnes de l'Aula de Teatre interpretaran microescenes, Petit teatre gran, amb dramatúrgia i direcció de Juan Luis Mira. Els actors representaran simultàniament diferents escenes en diversos espais del MUA (sales Àgora, Polivalent i Arcadi Blasco). La selecció inclou 12 microescenes de diverses obres teatrals i fins i tot, una d'aquestes, retrà homenatge a l'humorista Eugenio.

El MUA ha dissenyat també una exposició commemorativa dels 25 anys de l'Aula, composta per diversos panells que fan un recorregut per la seua història, amb textos i material fotogràfic. Estarà disposada en diferents estades del MUA.

 

L'Aula de Teatre de la UA

L'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant fa 25 anys de vida gràcies a la voluntat d'un grup d'entusiastes comandat pel director de l'Aula, Juan Luis Mira, des del 1987. Aquest entusiasme, renovat cada any, ha permès sortejar els obstacles, les manques i les dificultats, gràcies al suport dels diferents equips rectorals i a l'alumnat que hi ha participat.

L'Aula ha tractat el teatre clàssic i contemporani amb un total de quaranta espectacles en valencià i castellà. Les xifres de representacions, tant en la mateixa Universitat com en diferents ciutats, indiquen una presència que es correspon amb la voluntat de la UA de participar en la vida social i cultural.

Segons afirma Juan Luis Mira, “el nombre d'actors que han intervingut en els diferents espectacles -els repartiments corals han sigut freqüents per a propiciar-hi la participació- indica una mobilització del col·lectiu universitari a favor de la cultura teatral, on la recerca i la diversió es compatibilitzen per a facilitar la participació de nombrosos universitaris”.

Aquesta combinació del coneixement amb el gaudi ha permès posar en escena els clàssics amb aires renovats i els contemporanis amb voluntat de preguntar-los sobre el present. L’apropament a referències imprescindibles de la tradició teatral (Shakespeare, Ionesco, Jarry...) s'ha fet sovint entre cançons i somriures, d'una manera fresca i participativa, perquè “l’esperit de l'Aula ha connectat amb els qui converteixen el teatre en un punt de trobada” assegura Mira.

El vicerector Carles Cortés ha posat l'accent en la importància de complir aquests vint-i-cinc anys ja que “són molts en el món de la cultura, per la qual cosa mereix la pena fer aquesta retrospectiva”. En aquest sentit, Juan Luis Mira afig que “l’obstinació de punts amics que han passat per l'Aula i la recorden amb afecte mereix recapitular imatges de les representacions, recordar bons moments durant els viatges o els assajos i prendre força quan tants pretenen condemnar-nos al descoratjament”.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464