Saltar apartados

La UA i Fesord estrenyen els llaços per a la integració de les persones sordes

S'estudia l'articulació de serveis de videointerpretació en el campus

Alacant, 23 de maig de 2013

La Universitat d'Alacant i la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana, Fesord, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per a desenvolupar un pla d'actuació conjunta en l'àmbit del Projecte d'Universitat Saludable. La signatura ha tingut lloc aquest matí en el despatx del rector i entre els punts tractats destaca la intenció d'incloure en el campus universitari un pioner servei de videointerpretació en els principals serveis universitaris, tals com els punts d'informació i les secretaries dels centres, que permetera a les persones sordes l'accés a tot tipus d'informació sobre la Universitat. “Es tracta d'una espècie d'interpretació virtual que permetria resoldre dubtes sobre gestió, serveis i altres qüestions interessants per a la comunitat universitària”, explica Amparo Minguet, presidenta de Fesord. En un primer pas, Fesord s'ha compromès a elaborar un informe amb una proposta amb les necessitats. D’altra banda, Manuel Palomar ha insistit en la implicació de la institució amb l'accessibilitat, “amb accions que afavoreixen el treball inclusiu, no solament en la docència, sinó també en la concepció del campus”. De fet, la Universitat d'Alacant, i aquesta és una altra de les fortaleses del conveni, afavoreix el bilingüisme de les persones sordes, facilitant els serveis d'un intèrpret en llengua de signes, i així seguirà sent, segons ha apuntat el rector..

A més del rector i la presidenta de Fesord, en la signatura han participat la vicepresidenta, Carolina Galiana, que és alumna de Treball Social en la Universitat d'Alacant i membre del Claustre Universitari; la presidenta de l'Associació, Vanesa Juan, i la secretària, Alicia Albelda. Per part de la UA hi han assistit el vicerector de Campus i Sostenibilitat, Rafael Muñoz; el director del Secretariat de Sostenibilitat i Salut Laboral, José Ramón Martínez Riera, i la Secretària General, Aránzazu Calzada.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464