Saltar apartados

La Universitat d'Alacant clausura el curs acadèmic amb la investidura de 62 nous doctors i doctores

El rector aposta en el seu discurs per la universitat “com el projecte social capaç de liderar els canvis cap al progrés”

Alacant, 24 de maig de 2013

El Paranimf de la Universitat d'Alacant ha albergat aquest matí el solemne Acte de Clausura de l'Any Acadèmic 2012-2013 en el qual s'ha investit els nous doctors i doctores que van finalitzar els seus programes durant el curs passat. Dels 154 que van llegir la tesi doctoral el 2011-2012, 62 han participat en aquesta cerimònia en la qual, acompanyats pels seus respectius padrins o padrines, han rebut de mans del rector el birret, els guants blancs i la medalla que els acredita en el nou estatus, “el màxim grau acadèmic que atorguem les universitats”, segons ha apuntat Manuel Palomar, que ha apel·lat a l'arrel etimològica del terme per a incidir en el vincle amb el coneixement i l'afany investigador.

Durant el discurs, el rector ha aportat dades que acrediten les universitats com la tercera institució més valorada per la ciutadania, només per darrere de la recerca i els serveis de salut, ha dit, i hi ha afegit que “cal tenir en compte, a més, que la major part de la recerca que es realitza en les mateixes universitats”. Amb aquestes premisses, Manuel Palomar ha apostat per la universitat “com el gran projecte social capaç de liderar els canvis cap al progrés econòmic i el benestar, gràcies a la formació, el coneixement i la recerca”, que es tradueixen “en les importants aportacions que les universitats fan al conjunt de la societat i ens haurien de convertir en un dels pilars essencials en els quals recolzar el creixement de la nostra comunitat”.

El rector ha expressat el compromís amb l'ocupació i l'ocupabilitat dels joves, “fet que no competeix només a les universitats” i que, al seu judici, “pasa per reorientar l'economia cap a nous models productius”. Palomar ha explicat les accions que, en aquest sentit, s'estan duent a terme des de la UA, que passen per la creació d'un Observatori d'Inserció Laboral, la posada en marxa de complements de formació pràctica i de nous itineraris d'especialització professional dins dels nous graus i una major formació per a l'ocupació d'acord amb la realitat empresarial. Ha reconegut la labor duta a terme pel director general d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència, José Miguel Savall “també present en l'acte- pel treball realitzat quant al mapa de titulacions de les universitats valencianes, “buscant el consens i el major ajust entre l'oferta i la demanda”.

“Assumim els desafiaments amb l'ànim auster”, ha dit el rector, que ha aprofitat la intervenció per a anunciar la seua presidència, durant el pròxim semestre, de la Xarxa Vives d’Universitats que integra 21 universitats de quatre estats del corredor mediterrani amb identitat lingüística.

 

 
Reproducir v%uFFFDdeo

 VÍDEO DE L'ACTE
 

 

CARRUSEL DE FOTOS

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464