Saltar apartados

La Universitat d'Alacant organitza a Ibi una fira de licors de plantes medicinals

Alacant, 23 de maig de 2013

L'Estació Biològica-Jardí Botànic de Torretes, de la Universitat d'Alacant, desenvolupa un programa d'activitats de formació i de divulgació que es tancarà amb una fira de licors de plantes medicinals.

Aquest centre, situat a Ibi, és una unitat conjunta de la UA i de l'Ajuntament d'aquesta localitat dedicat a la recerca, conservació i divulgació de la biodiversitat mediterrània. El dirigeix Segundo Ríos, professor de l'Institut de la Biodiversitat CIBIO. 

La primera d'aquestes activitats es durà a terme demà divendres 24 de maig amb la visita dels membres espanyols de la Mediterranean Garden Society, una ONG d'àmbit mundial d'aficionats a les plantes i als jardins del Mediterrani i de regions d'altres continents (Amèrica, Àfrica, Austràlia) de climes anàlegs. Una setmana després, el 31 de maig, rebrà també quasi la totalitat dels investigadors i treballadors del Jardí Botànic de la Universitat de València, encapçalats per la directora Isabel Mateu. Aquest jardí s'ha consolidat com una de les principals institucions dedicades a la recerca, divulgació i conservació de les plantes a la Comunitat Valenciana.

El 4 de juny, i sota el títol "Espais per a l'ensenyament del món natural. Eines didàctiques per a la docència", l'Estació celebrarà una jornada de portes obertes dedicada al sector docent de tots els nivells educatius i de formació. En aquesta, a part de l'Estació, es presentarà el Museu de la Biodiversitat d'Ibi i les possibilitats que ofereix com a eina didàctica i de sensibilització ambiental per als joves fora de l'aula.

El programa d'activitats es tancarà commemorant el desè aniversari de la creació de l'Estació Biològica. Per a això se celebrarà una "Fireta de l'herberet" o fira dels licors alacantins de plantes medicinals, que són l'objecte d'estudi de l'equip d'investigadors del centre des de fa mes de 8 anys. Es desenvoluparà els dies 15 i 16 de juny i inclourà eixides al camp per recol·lectar plantes, xarrades i concerts, guinyols, tallers infantils, balls regionals, parades de venda, taller i concurs d'herberos amb tres premis als més valorats per un jurat.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464