Saltar apartados

Plantes alacantines, identitat social i Enric Valor, protagonistes dels Cursos d'Estiu Rafael Altamira de la Seu de Biar

Biar, 23 de maig de 2013

Marcats per continguts “variats, interessants i adreçats a tota la població”, la Universitat d'Alacant ha presentat aquest matí els Cursos d'Estiu Rafael Altamira 2013 que se celebraran durant el mes de juliol en la Seu Universitària de Biar. Així ho ha assegurat Carmen Marimón, directora del Secretariat de Seus Universitàries de la UA, en roda de premsa, acompanyada de Magdalena Martínez, alcaldessa de Biar, qui ha agraït una vegada més a la UA l'organització d'aquests cursos en la Seu: “estem encantats de gaudir aquestes propostes amb vosaltres”.

En aquesta edició, del 17 al 19 de juliol, la Seu acollirà “Conflictes i reptes en el terreny de la identitat: gènere, territori, cultura i ètnia”. Un curs en el qual fent ús d'una metodologia docent que recorrerà diferents tècniques participatives, així com l'exposició de dades empíriques i estudis de cas, facilitarà la comprensió, discussió i elaboració col·lectiva de continguts per a tractar tres tipus d'identitat social: de gènere, territorial i ètnica.

D'altra banda, del 22 al 27 de juliol, “Descobreix les espècies i les aromes alacantines: cultiu i usos”, se centrarà, des d'una perspectiva mediterrània, en la importància que han tingut les plantes alacantines en la medicina i en l'alimentació d'una forma interconnectada. Així, s'analitzarà la creació d'una xarxa de petites empreses locals que, amb un futur gens menyspreable, utilitzen les plantes autòctones com a condiments i complements dietètics. Al llarg del curs, els assistents visitaran els jardins de l’Estació Biològica-Jardí Botànic Torretes així com diferents empreses extractores, productores i distribuïdores de plantes aromàtiques.

Finalment, del 23 al 27 de juliol, els matriculats en “Geografia de la fantasia: el món d'Enric Valor” coneixeran, mitjançant la metodologia de les rutes literàries, dos itineraris basats en les rondalles i contes d'Enric Valor. A més, es desenvoluparan les habilitats bàsiques per a crear textos narrativodescriptius a través de la tècnica del taller de creació literària.

Una de les principals novetats d'aquesta nova edició és la unificació de tota l'oferta de cursos d'estiu en única marca: Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant Rafael Altamira. Amb aquest nom la UA combina 59 cursos que es realitzaran en el Campus, la Seu Ciutat d'Alacant (es recupera com a seu de cursos d'estiu) i les seus universitàries de la UA en la província. L'objectiu principal d'aquesta unificació és l'optimització de recursos en temps de retallades pressupostàries.

A més, per primera vegada, s'ha posat en marxa el procés d'automatrícula en qualsevol Seu Universitària, així com en el campus de la Universitat d'Alacant i la pàgina web.

Per a completar aquesta oferta plural i diversa, ja s'estan tancant diferents activitats culturals, el 19 de juliol a les 22.30 h, en la plaça d'Espanya es durà a terme el concert de rock Los Impossibles i 2i2quartet. Tal com ha avançat Carmen Marimón durant la presentació, “tenim previst poder portar a Biar l'últim muntatge de l'Aula de Teatre de la UA El anzuelo de Fenisa. Una representació teatral ideal per a realitzar a l'aire lliure durant l'última setmana de juliol”.

Tota la informació i matrícula

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464