Saltar apartados

Sostenibilitat i professionalització en la nova edició dels Cursos d'Estiu Rafael Altamira de la Seu de Cocentaina

 

 

Cocentaina, 20 de maig de 2013

Marcats per la pluralitat i “adaptats a les necessitats del seu entramat social i econòmic”, la Universitat d'Alacant ha presentat aquest matí els Cursos d'Estiu Rafael Altamira 2013, que se celebraran durant el mes de juliol en la Seu Universitària de Cocentaina. Així ho ha assegurat Carmen Marimón, directora del Secretariat de Seus Universitàries de la UA, en roda de premsa, acompanyada per Rafa Briet, alcalde de Cocentaina; Marcela Richart, regidora de Cultura, i José Luis Todolí, director acadèmic de la Seu Universitària del municipi.

Una vegada més, Briet ha reiterat tot el suport a les accions formatives i culturals que s'organitzen des de la Seu i ha mostrat el seu propòsit que “la Seu de Cocentaina albergue un espai propi que ajude a reactivar l'educació pública”.

En aquesta edició, del 15 al 19 de juliol, la Seu acollirà De Jorge Juan a Higgs: un viatge per l'univers. Un curs pràctic on es faran observacions amb instruments i telescopis semblats als utilitzats en l'època de Jorge Juan per a tractar els fonaments teòrics dels fenòmens astronòmics. A més, s'aprendran les claus del tractament d'imatges astronòmiques amb les eines informàtiques adequades.

D'altra banda, del 15 al 18 de juliol, Gestió comercial: habilitats i etapes necessàries, comptarà amb professionals del sector per a analitzar com la planificació de la gestió comercial en l'empresa, sobretot en temps de crisi, és vital. Durant les sessions es donarà a conèixer en què consisteix, com millorar-la, quines habilitats cal desenvolupar, així com de què depèn que un consumidor adquirisca els nostres productes o no.

Orientat a professionals i estudiants d'enginyeries, arquitectura o informàtica, del 22 al 26 de juliol, Eines per a avaluar i optimitzar l'avantprojecte arquitectònic sostenible desenvoluparà el flux de treball habitual d'aproximació al lloc d'implantació i avantprojecte d'un edifici. Així, els assistents aprendran la base teòrica i conceptual de les principals estratègies d'un disseny arquitectònic i del maneig de programes especialitzats.

Finalment, per als amants dels productes de la terra, Licors tradicionals de la muntanya d'Alacant donarà a conèixer, del 25 al 26 de juliol, les receptes de les begudes tradicionals de la comarca, i com els canvis en les formes de vida han fet que en l'actualitat l'aprofitament dels recursos naturals puga dinamitzar les economies rurals amb productes emblemàtics i de qualitat.

Una de les principals novetats d'aquesta nova edició és la unificació de tota l'oferta de cursos d'estiu en única marca: Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant Rafael Altamira. Amb aquest nom la UA combina 59 cursos que es realitzaran en el Campus, Seu Ciutat d'Alacant (es recupera com a seu de cursos d'estiu) i seus universitàries de la UA en la província. L'objectiu principal d'aquesta unificació és l'optimització de recursos en temps de retallades pressupostàries.

A més, per primera vegada, s'ha posat en marxa el procés d'automatrícula en qualsevol Seu Universitària, així com en el campus de la Universitat d'Alacant i la seua pàgina web.

Per a completar aquesta oferta plural i diversa, ja s'estan tancant diferents activitats culturals com la representació de l'obra teatral Deixa’m que et deixe, a càrrec del Grup de Teatre Saineters, el dia 5 de juliol a les 20 h, en el Centre Cultural el Teular. O el concert de rock Los Impossibles i 2i2quartet, el dia 20 de juliol a les 22.30 h, en el pati de Palau Comtal.

Els estudiants matriculats en els cursos que tindran lloc en aquesta Seu Universitària de Cocentaina podran allotjar-se en l'alberg del municipi de forma gratuïta.

Tota la informació i matrícula

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464