Saltar apartados

50 estudiants d'Univali Brasil cursen en la UA estudis de grau i màster cotutelats internacionalment

L'experiència, que ja compta amb 63 dobles titulats, podria ampliar-se amb un doctorat conjunt

 

 

Alacant, 31 de maig de 2013

Fa dotze anys que la Universitat d'Alacant i la Universidade do Vale do Itajaí, Univali de Brasil, van iniciar els contactes per a posar en marxa programes d'estudis de cotutela internacional avalats per les dues institucions en l'àmbit de les ciències jurídiques. Després de vuit anys des de que es va posar en marxa de manera definitiva en estudis de grau i de màster, s'ha aconseguit que 27 estudiants de la Universitat d'Alacant i 36 de la d'Univali, tinguen doble titulació avalada per les dues institucions acadèmiques.

El rector de la UA, Manuel Palomar, ha mantingut aquest matí una trobada oficial amb la delegació brasilera així com amb els l’alumnat que participa en l'edició d'enguany. En total, una cinquantena d'estudiants, 12 del Màster de Dret Ambiental i Sostenibilitat.

De la trobada s'ha desprès la possibilitat d'avançar en la creació d'un programa de doctorat conjunt que podria quedar fixat en breu a través d'un conveni subscrit per les dues universitats. Palomar ha explicat la importància estratègica que la internacionalització té per a la Universitat d'Alacant. “És essencial establir i compartir canals de formació internacionals”, ha dit. Per la seua banda, el professor Gabriel del Real, responsable del programa en la UA, ha comentat que “aquest tipus d'intercanvis facilita un capital humà extraordinari, enriqueix enormement la formació i ofereix noves eixides professionals en un país amb tant potencial com és Brasil”.

El coordinador de l'Àrea de Postgrau i Doctorat de la Facultat de Ciències Jurídiques i Socials d'Univali, Paulo Márcio ha comentat que el pla de formació de personal previst pel govern brasiler, “preveu fins al 2025 l'equiparació del nombre de doctors als nivells dels Estats Units”. Per a Márcio, que ha parlat en nom de la seua institució, “l’experiència amb la Universitat d'Alacant i el professor Gabriel Real és un referent i un model que podríem fer extensiu a altres universitats, que volen formació de qualitat i solvència acadèmica”, ha dit.

En les imatges, diferents moments de la trobada, en la qual també han participat professors de la Facultat de Dret, com Manuel Atienza i Gabriel Real, coordinador del projecte en la UA.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464