Saltar apartados

El Consell de Govern de la UA aprova la investidura de sis nous honoris causa

La vicerectora de Planificació Econòmica ha realitzat una detallada anàlisi de l'estat actual de comptes

 

Imatge del moment de la intervenció de la vicerectora de Planificació Econòmica, Mónica Martí

Alacant, 29 de maig de 2013

El musicòleg, violer i constructor de guitarra, Jose Luis Romanillos, a proposta del Consell de Direcció; els hispanistes Gérard Dufour i Gérard Chastagnaret, a proposta de la Facultat de Filosofia i Lletres; la nutricionista Consuelo López Nomdedeu, i la infermera i investigadora en qüestions de gènere, Alaf I. Medeis, a proposta de la Facultat de Ciències de la Salut; i l'historiador i crític d'art, Tomás Llorens Serra, a proposta de l'Escola Politècnica Superior, passaran a formar part de la il·lustre llista de doctors honoris causa de la Universitat d'Alacant. Les sis propostes han sigut aprovades per unanimitat en el Consell de Govern celebrat aquest matí en la sala de juntes de l'edifici de Rectorat. Segons el cronograma exposat per la secretària general, Aránzazu Calzada, el primer a ser investit podria ser Romanillos, en un acte que se celebraria abans de l'estiu en l'ADDA amb el suport de l'Ajuntament d'Alacant i la Diputació, en el marc del projecte d'Alacant, capital de la guitarra, avalat per les tres institucions.

Entre els punts de l'ordre del dia ha estat, a més, l'aprovació del nomenament d'Antonio Gil Olcina, Agustín Bermúdez, Antonio Estevez i Antonio Aldaz, com a professors emèrits, a partir del curs 2013-2014. Amb aquests nomenaments, es reconeix l'excel·lent labor docent, acadèmica i investigadora desenvolupada pels il·lustres professors en l'àmbit de l'Anàlisi Geogràfica Regional i Geografia Física, el de les Ciències Historicojurídiques, les Ciències de la Tierra i del Medi Ambient i de la Química-Física, respectivament.

Així mateix, el Consell de Govern ha informat favorablement sobre la Memòria de Creació de l'Escola de Doctorat de la Universitat d'Alacant, en la qual es vol aglutinar l'excel·lència i la internacionalització d'aquests programes formatius de postgrau. L'aprovació definitiva d’aquesta correspondrà al Consell Social de la Universitat que podria abordar-ho en la pròxima sessió plenària.

 

L'informe del rector

Durant la intervenció a l'inici del Consell, el rector ha anunciat que es promou la creació de dos nous instituts universitaris, un d'Arqueologia i Patrimoni i un altre d'Estudis de Gènere.

Sobre el mapa de titulacions, ha comentat l'acord existent quant a títols de grau i ha aprofundit en la “voluntat d'acord” tant per part de les universitats com del Consell pel que fa als màsters.

Palomar ha cedit un espai del seu torn de paraula a la vicerectora de Planificació Econòmica, Mónica Martí, que ha realitzat una detallada anàlisi de l'estat econòmic de la institució referent als deutes del Consell i a l'estat de la tresoreria.

Quant als deutes, Martí ha explicat que amb prou faenes s'ha recuperat “un 0,5% del total del deute acumulat de 2010 a 2013”.

En aquest sentit, ha aclarit la situació relativa al requeriment que les cinc universitats públiques valencianes tenen previst plantejar al Consell, “en el qual se sol·licitarà la tramitació d'un crèdit extraordinari perquè s'incloga en l'actual Llei de Pressupostos tant les quantitats degudes pel deute històric, com la derivada dels costos financers que les demores i impagaments han ocasionat, així com la quantitat resultant de les diferències entre les quantitats pressupostades en 2012 i 2013 i les que van haver de pressupostar-se d'acord amb el Pla Plurianual de Finançament”. A més se sol·licitarà que en el termini d'un mes es paguen els 47 milions “que se'ns deuen les consignacions pressupostàries incloses en les Lleis de Pressupostos dels anys 2010 a 2013”, assegura.

Martí ha volgut evidenciar la bona sintonia existent amb la Generalitat Valenciana, de qui s'ha aconseguit arrancar el compromís que “el mes pròxim recuperarem de les quantitats degudes l'import equivalent a la paga extra”, la qual cosa suposarà “un important alleujament per a la tresoreria i garantirà el pagament tant de la paga extra com de les últimes certificacions d'obra de la Facultat d'Educació i el seu equipament”.

D'altra banda, la vicerectora ha explicat que les cinc universitats del sistema públic valencià han sol·licitat al Ministeri d'Hisenda, ser incloses en el tercer pla de pagament a proveïdors. “El comunicat rebut del Ministeri -sosté Mónica Martín- dóna a entendre que així serà, i que se'ns inclourà o en aquest Pla o en el Fons de Liquiditat Autonòmic”.

Quant a la tresoreria, Martí assegura que gràcies els canvis produïts en la gestió “en la nòmina del mes de juny es podrà pagar també la productivitat de 2012, malgrat no haver sigut inclosa en les previsions per a l'exercici, ja que hem complit mes a mes el previst i les desviacions que hem tingut han sigut sempre favorables a la Universitat”.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464