Saltar apartados

"A través de l'espill. Lectures de l'obesitat" nova exposició en el MUA

Conferències, jornades, un cicle de cinema, tallers i la celebració del Dia Nacional de la Nutrició completen el programa d'activitats integrades a l'exposició

Alacant, 10 de maig de 2013

L'obesitat com a fenomen global, tractada des de múltiples perspectives i amb l'objectiu d'aconseguir reflexió i debat, constitueix el tema central de la nova exposició produïda pel MUA, “A través de l'espill. Lectures de l'obesitat: medicina, art i societat”. La mostra la inauguraran en el MUA, el pròxim dilluns 13 de maig, a les 12:30 h, el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, i la degana de la Facultat de Ciències de la Salut, Ana Laguna. Aquesta mostra parteix del cos com a mitjà d'expressió en projectar la nostra imatge en la societat i com a estructura vital amb claus de la nostra salut, i analitza l'obesitat com a fenomen global per la seua extensió geogràfica i per les dimensions epidemiològiques, però també per les implicacions sanitàries, econòmiques, culturals, ideològiques, polítiques i legals. L'espectador podrà acostar-se a aquesta realitat a través d'una selecció de dades i taules científiques i històriques, testimoniatges, documents, audiovisuals i treballs d'artistes contemporanis, a través de les tres seccions que componen la mostra: perspectiva historicomèdica, imatge social i cultural de l'obesitat i representació artística.

El recorregut de l'exposició s'inicia amb una frase de J. George Harrar sobre el descobriment de la caloria com a unitat de mesura de la nutrició. Aquesta anàlisi ajudarà l'espectador a entendre el discurs científic en què es basen les actuals teories i tractaments. Els artistes Rogelio López, Rosalía Banet, Ximo Amigó i Paula Bonet (a través de la figura de MacDiego) o Adriane López-Huici presenten la seua particular visió de les noves actituds sociopolítiques i de gènere davant de l'obesitat. La mostra estarà oberta al públic fins a mitjan juny.

 

Activitats Integrades

El Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística i la Facultat de Ciències de la Salut han dissenyat un ampli programa d'activitats al voltant de l'exposició “A través de l'Espill”. Entre aquestes, la conferència “Dónde están las calorias”, les jornades “Emprendre en nutrició”, els tallers “Cuina saludable”, “Alimentació Ecològica i Saludable” i “Denominacions d'origen” amb el Consell Regulador de Xixona i Torró d'Alacant, o un cicle de cinema sobre obesitat. El programa es completa amb la celebració del Dia Nacional de la Nutrició, que tindrà lloc el 28 de maig amb una trobada en el MUA entre alumnat, empresaris del sector i altres activitats que es detallaran una vegada estiga tancat el programa.

 

PROGRAMA D'ACTIVITATS

14 de maig, a les 12 h

MUA. Sala Polivalent

Conferència: “Dónde están las calorias”

Ponents: Alinua

 

16 de maig, de 9 a 14 h

Sala de graus de la Facultat de Ciències de la Salut

Jornades emprendre en nutrició

 

20 de maig

MUA. Sala Polivalent

De 12 a 14 h. Pel·lícula: Como agua para chocolate

De 17 a19 h. Ratatouille

 

21 de maig, de 10 a 12 h

MUA. Amfiteatre i Àgora

Taller: Cuina saludable

 

24 de maig

Sala Àgora del MUA:

Taller d'Alimentació Ecològica i Saludable

 

28 de maig, de 10 a 13 h

Dia Nacional de la Nutrició

Activitats d’alumnes

Activitats d’empreses

Exposicions

 

30 de maig, de 10 a 12 h

MUA. Àgora

Taller amb denominacions d'origen. Consell Regulador de Xixona i Torró d'Alacant

 

10 de juny

Documental: els Estats Units contra l'obesitat

Sessió matinal: 12 h

Sessió de vesprada: 17 h

Sala Polivalent del MUA

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464