Saltar apartados

El caricaturista Manuel Sánchez Baena rep demà el premi Notari de l'Humor de la Universitat d'Alacant

El rector lliurarà el guardó en la XIII Jornada d'Humor Social que dedica aquesta edició als desnonaments

Alacant, 7 de maig de 2013

La Universitat d'Alacant acull la XIII Jornada d'Humor Social amb l'exposició “Desnonaments” en la sala Aifos del Campus, integrada per prop de 70 treballs de 52 humoristes gràfics, una taula redona i el lliurament del Premi Notari de l'Humor, que en aquesta edició recau en el caricaturista Manuel Sánchez Baena, "Man", autor del personatge "el Tío Pencho".

Demà dimecres 8 de maig el rector de la UA, Manuel Palomar, inaugurarà oficialment la Jornada a les 13 h, en la sala Aifos, junt amb Manuel Peláez, president de la Fundació que porta el seu nom (patrocinadora de les Jornades) i Enrique Pérez, humorista gràfic i organitzador d'Humor Social.
Després de la inauguració, tindrà lloc una taula redona amb les intervencions de l'homenatjat, Manuel Sánchez Baena; el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, i Enrique Pérez. Al final de la taula redona el rector de la UA, lliurarà el Premi Notari de l'Humor de la Universitat d'Alacant a Manuel Sánchez Baena, que fa més de 40 anys que dibuixa en La Verdad de Múrcia i Alacant i és l’“inventor del llenguatge de l'horta Murciana”, segons afirma Enrique Pérez.

 

Exposició “Desnonaments”

Uns 70 treballs de 52 caricaturistes componen l'exposició “Desnonaments” que inclou la XIII Jornada d'Humor Social de la UA. La mostra estarà oberta al públic fins al 31 de maig en la sala Aifos del Campus gràcies al suport de la Fundació Manuel Peláez Castillo i la Federació de Caricaturistes d'Espanya.

Exposen la seua particular visió dels desnonaments a través de les vinyetes, humoristes gràfics de la talla de David Vela, Joan Subirana, Xaquín Marín, Elena Ospina, Alfredo Martirena, Jesús Zulet, Ermengol, Felix Ronda, Jaume Kapdevila, Marlene Pohle, Puig Rosat, Rafael Clemente, Marçal Abello, Enrique Pérez o Juli Sanchis, entre altres, els quals han volgut donar els seus treballs a aquesta exposició de compromís i denúncia social a través de l'humor.

Els caricaturistes que hi participen analitzen els successos actuals amb una visió crítica i sensibilitzen l'espectador en els aspectes socials més variats. En edicions anteriors van centrar la seua mirada en temes com la desocupació juvenil, el maltractament a les dones, la corrupció, la intolerància, la importància de la lectura, la discriminació, la crisi de valors i altres aspectes on, amb els elements de l'humor i la sàtira, es qüestionen les causes de múltiples manifestacions que afecten el desenvolupament social.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464