Saltar apartados

La filòsofa Victoria Camps analitza el lloc de les emocions en l'ètica en la UA

El pròxim dimecres 8 de maig, a les 20 h, en la Seu d'Alacant

Alacant, 6 de maig de 2013

Quin lloc ocupen la vergonya, la por, la compassió, la confiança o l'autoestima en la formació de la personalitat moral? Ens governen les emocions? Són positives per al discurs polític? Seria ètica una sobirania del sentiment? Aquestes i moltes altres preguntes seran analitzades per la catedràtica emèrita de Filosofia Moral i Política, Victoria Camps, en l'espai de debat Seu Oberta. La conferència, titulada “El lugar de las emociones en la ética”, tindrà lloc el pròxim dimecres 8 de maig, a les 20 h, en la Seu d'Alacant i comptarà amb la participació del rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar.

Durant la intervenció, Camps donarà algunes de les claus del seu llibre El gobierno de las emociones amb el qual va ser guardonada amb el Premi Nacional de Literatura en la modalitat d'Assaig l'any 2012. En aquest estudia les emocions per a descobrir-nos que els afectes no són contraris a la racionalitat, sinó que, per contra, només des d'aquests s'explica la motivació per a actuar racionalment.

El cicle Seu Oberta naix com un espai de trobada, reflexió i debat creat per a analitzar els temes d'actualitat social, política, econòmica i cultural gràcies a la col·laboració de la Universitat d'Alacant i diari El País. Després de la conferència s'obrirà un torn d'intervencions i preguntes del públic.

 

Currículum

Victoria Camps és catedràtica emèrita de Filosofia Moral i Política de la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ser senadora pel PSC-PSOE durant els anys 1993-1996 i consellera del Consell Audovisual de Catalunya entre 2002 i 2008. Actualment és presidenta de la Fundació Víctor Grifols i Lucas i membre del Comitè de Bioètica de Catalunya. Ha sigut Presidenta del Comitè de Bioètica d'Espanya.

Entre els seus llibres destaquen La imaginación ética, Virtudes públicas (Premi Espasa d'Assaig), Paradojas del individualismo, El siglo de las mujeres, La voluntad de vivir, Creer en la educación, El declive de la ciudadanía, El gobierno de las emociones (Premi Nacional d'Assaig). El 2008 va ser guardonada amb el Premi Internacional Menéndez Pelayo. El seu últim llibre és Breve Historia de la Ética (RBA, 2013).

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464