Saltar apartados

La Universitat d'Alacant proposa Raúl Zurita per al Premi Internacional de Poesia Reina Sofia 2013

El rector argumenta que tracta d'una de les veus més trascendentes i decisives de la poesia xilena de les últimes dècades

Alacant, divendres, 10 de maig de 2013

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, ha rebut aquest matí en el seu despatx el Premi Nacional de Poesia xilè Raúl Zurita, que ha participat durant tota la setmana en un ampli programa d'activitats. Durant la trobada, Palomar li ha informat que la UA ha proposat la seua candidatura per al Premi Internacional de Poesia Reina Sofia 2013, “per ser una de les veus més trascendents i decisives de la poesia xilena de les últimes dècades”. El rector li ha lliurat el document oficial amb les argumentacions per a la candidatura, entre les quals destaca “una dilatada trajectòria que li ha valgut l'obtenció de prestigiosos premis literaris i distincions” així com una obra “desenvolupada en un crescendo que es plega a recorreguts per la intimitat, per la metaforització de la història i, sobretot, per la recreació de naturaleses i músiques”.

Zurita, que no ha pogut ocultar la seua emoció, ha agraït a la Universitat la proposta, i especialment al rector i a l'equip de literatura iberoamericana, amb el catedràtic José Carlos Rovira al capdavant, així com a la directora del Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti, Eva Valero, i al degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, Jorge Olcina, tots ells presents en l'acte, al qual també han assistit els vicerectors de Cultura, Esport i Política Lingüística, Carles Cortés, i de Relacions Internacionals i Cooperació, Juan Llopis.

El poeta ha estat acompanyat, també, pel conseller cultural de l'Ambaixada de Xile, Alejandro San Francisco, que ha mostrat gran interès per la Universitat d'Alacant, amb qui ha plantejat la possibilitat d'establir nous vincles tant culturals com acadèmics.

Durant la seua estada a Alacant, Raúl Zurita ha oferit diversos recitals, un seminari-taller amb estudiants i ha protagonitzat diferents gravacions amb el Taller d'Imatge de la Fundació de la Universitat d'Alacant per a preparar un portal d'autor, que dirigirà José Carlos Rovira, dins de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes.

 

Imatges: diferents moments de la reunió mantinguda en el despatx rectoral. El poeta escolta el rector durant la lectura de l'argumentació per al premi; imposició de la insígnia de la UA a Zurita i Alejandro San Francisco.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464