Saltar apartados

El Centre d'Estudis de la Dona rep el I Premi Igualtat-UA

Els actes organitzats entorn del Dia Internacional de la Dona continuaran en les pròximes setmanes

 

8_Març1

 

 

8_Març2

Alacant, 8 de març de 2013

"Per la seua tasca com a espai de reflexió i acció sobre gènere i igualtat", així justificava el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, la concessió del I Premi Igualtat-UA al Centre d'Estudis Sobre la Dona, i ha convertit l'acte de lliurament del guardó en un homenatge "a la incansable labor de tot l'equip de dones i homes i particularment de les directores: Nieves Montesinos, Silvia Caporale, Begoña San Miguel i Mar Esquembre". L'acte, celebrat aquest matí en la sala multimèdia del Rectorat, ha servit per a posar el punt final a les activitats programades per la institució acadèmica amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

Durant la celebració, la directora del CEM, Nieves Montesinos, que ha confessat sentir-se "molt feliç i molt alegre per la concessió del premi", ha agraït la labor exercida per tot l'equip del Centre "per a convertir-lo en un referent en la incorporació dels estudis de gènere, feministes i sobre la igualtat en la societat". Montesinos, que va ser la primera directora del centre quan es va crear fa ja 15 anys, ha aprofitat la intervenció per a recordar que el dia 8 de març "continua sent un dia de reivindicació per la igualtat" i ha encoratjat a continuar treballant en aquesta línia.

L'acte ha estat conduït per la delegada del rector per a polítiques de gènere, María José Rodríguez Jaume, que ha explicat que amb aquest premi "s'institucionalitza, renova i actualitza el compromís de la UA amb la promoció de la igualtat entre dones i homes tant en l'entorn universitari com en el social, cultural i polític més immediat". Rodríguez Jaume ha lloat el caràcter pioner del CEM, "que amb la denúncia que el coneixement no és neutre, treien a la llum les injustificades diferències que separaven a dones i homes".

Minuts abans del lliurament del premi, en la plaça de la Igualtat del Campus alacantí l'actuació "Desmarcades" a càrrec del grup de teatre A tempo dansa ha servit de pròleg a l'acte institucional de lectura del manifest conjunt de la Xarxa d'Unitats d'Igualtat de Gènere per l'Excel·lència Universitària, formada per 39 universitats públiques espanyoles. En una lectura conjunta, el rector, Manuel Palomar i la delegada de polítiques de gènere, María José Rodríguez, han llegit un argumentari sobre el perquè de la celebració d'aquest dia internacional i han coincidit a assenyalar que la crisi "ha de servir per a recuperar la societat que volem, lliure i igualitària".

Les activitats organitzades per la Universitat d'Alacant amb motiu del Dia Internacional de la Dona continuaran en les pròximes setmanes amb exposicions en diferents seus universitàries, cursos, presentacions de llibres i la celebració d'una taula redona sobre "Dones i ciència", el pròxim dia 14 de març. Es tracta d'un programa en què participen els diferents col·lectius, centres, departaments i serveis universitaris.

Per a més informació sobre la programació es pot consultar la pàgina web.

Web del manifest

Vídeo de l'acte

Enllaços relacionats:

La UA se suma al moviment internacional del 8 de març amb diferents activitats institucionals, culturals, acadèmiques i científiques

 

8_Març3   8_Març4
     
8_Març5   8_Març6

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464