Saltar apartados

Emilia Morallón dirigirà l'Institut Universitari de Materials

 

EMorallon1

 

 

EMorallon2

 

Alacant, 1 de març de 2013

La catedràtica de Química Física, Emilia Morallón, ha pres possessió com a directora de l'Institut Universitari de Materials de la Universitat d'Alacant. L'acte, celebrat en el despatx del rector, l'ha presidit Manuel Palomar i ha comptat amb la presència de la vicerectora de Recerca, Desenvolupament i Innovació, Amparo Navarro, i la secretària general, Aránzazu Calzada. El rector ha agraït la implicació de la nova directora, a qui ha demanat que col·labore amb l'equip de direcció en l'aposta per l'eficiència en la gestió de recursos humans i econòmics, així com per la qualitat investigadora i docent.

Amb una dilatada trajectòria acadèmica i científica en el camp de l'Enginyeria, va ser investida doctora honoris causa per la Universitat Nacional d'Enginyeria del Perú el 2010. Morallón ha desenvolupat diverses línies de recerca entre les quals destaquen la caracterització i preparació d'electrocatalitzadors per al tractament de contaminants en aigües residuals mitjançant mètodes electroquímics, la síntesi i caracterització de nous polímers conductors per mètodes electroquímics, la caracterització electroquímica de materials carbonosos i aplicacions electroquímiques (piles de combustible i supercondensadors). Ha fet estades en la Universitat de Brown (USA), la Universitat Nacional d'Enginyeria (Lima, Perú), la Pontifícia Universitat Catòlica de Xile (Santiago de Xile, Xile), la Universitat de Strathclyde (Glasgow, Escòcia) com a postdoctoral, i en les universitats d'Ulm (Alemanya) i Poitiers (França) com a doctoranda.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464