Saltar apartados

"Ètica, Tattoos i Saldos" en la UA

 

Tatoos1

 

Tatoos2

Alacant, 4 de març de 2013

El Col·legi Major de la UA acull aquest dimecres 6 de març a les 20 h la representació de l'obra teatral Ètica, tatoos i saldos, escrita per la valenciana Patrícia Pardo, amb dramatúrgia de l'autora i Chon González.

L'obra presenta "una reflexió sobre ètica contra moral i sobre pensament ètic contra acomodament", segons l'autora. Aquest muntatge, pensat per a públic adult, constitueix una representació transgressora i provocadora dividida en tres escenes diferents. Els personatges creats per Patrícia Carbó són divertits, malparlats i punks, a través dels quals l'autora aprofundeix en la coexistència de l'expressió circense tradicional i el llenguatge contemporani. L'obra barreja ficció i realitat, transgressió i fragilitat. Aquesta representació forma part dels actes commemoratius del Dia de la Dona, que s'estan celebrant en la Universitat d'Alacant, tant en el Campus com en les Seus.

Les entrades, a 3 euros, poden adquirir-se en Servicam, Llibreria Compas i una hora abans en el Col·legi Major.

 

Sinopsi

Ideada a partir del treball escultòric de l'artista CurroCanavese sobre el cap i sobre dels estudis d'ètica i creació del filòsof José Antonio Marina. Estrenada a l'abril de 2011 en el I Festival Russafa Escènica de València, el xou, transgressor i provocador, està dividit en tres escenes diferents. En la primera, partint del treball del número clàssic de cap en safata sobre taula de restaurant, apareix el cos d'aquest cap. "Mentre el cambrer serveix el menjar i el cap menja de mà del seu propi cos, aquesta vomita un discurs delirant sobre ètica, creació i, al seu torn, sobre la comoditat d'aquell que parla sobre l'ètica amb l'estómac ple". Quan finalitza el menjar en el restaurant, en la segona part, es retira la taula. El cap es converteix en Patrícia Pardo, que ens parla directament, sense màscara, sense personatge, sobre qui és ella.

En aquesta última escena es dirigeix al set de tatuatge, on l'espera el tatuador Boro Monterde per a impartir una de les classes d'Universitat, la que versa de l'oxímoron. Mentre li tatuen l'esquena, ella dirigeix una classe al públic, que haurà d'escriure definicions en forma d'oxímoron sobre l'amor, la infidelitat i la dignitat.

Després de la creació activa anterior, Patrícia Pardo resumeix la trajectòria de la seua companyia amb imatges projectades.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464