Saltar apartados

Les Jornades científiques sobre Jorge Juan obrin l'homenatge en la UA pel seu III centenari

La seua faceta com a diplomàtic és un aspecte poc conegut que es revelarà en aquestes jornades

JorgeJuanAlacant, 7 de març de 2013

El perfil històric, científic i humanístic de la figura de Jorge Juan Santacilia, científic, marí, il·lustrat, enginyer, matemàtic i diplomàtic en l'època de la Il·lustració espanyola, es dibuixarà en les ponències que especialistes reconeguts impartiran dins de les Jornades científiques sobre Jorge Juan Santacilia. L'activitat és la primera de les que se celebren en la Universitat d'Alacant per a homenatjar i divulgar la labor d'aquest alacantí il·lustrat, que el 2013 compleix el III centenari (1713-2013). En aquesta ocasió, l'activitat sorgeix per proposta de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA en el marc de la Comissió Científica creada amb motiu del Centenari de Jorge Juan. Les Jornades se celebren els dies 11,13 i 14 de març de 2013, en la sala de graus de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA.

Els conferenciants, els professors de la UA Enrique Giménez López, Armando Alberola Romá i Magdalena Martínez Almira, aportaran el seu coneixement específic sobre el personatge, i tractaran la seua faceta com a il·lustrat i com a diplomàtic, aquesta última menys coneguda. José Luis Gómez Urdáñez, de la Universitat de La Rioja, ha sigut convidat per a aportar-hi les seues recerques sobre el científic. Pau Herrero, cronista oficial de Novelda, retrà compte de les activitats que es van executar en els anteriors centenaris. La vicerectora de Recerca, Desenvolupament i Innovació de la UA, Amparo Navarro Faure, junt amb el degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, Jorge Olcina, i el catedràtic d'Història Medieval, Història Moderna i Ciències i Tècniques Historiogràfiques, Armando Alberola, inauguren les Jornades.

Organitza la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA, amb la col·laboració dels vicerectorats de Recerca, Desenvolupament i Innovació i de Cultura, Esport i Política Lingüística.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464