Saltar apartados

El catedràtic d'Economia Política, Antón Costas, clausura les VI Jornades sobre l'estat del benestar de la UA

Anton_CostasAlacant, 11 de març de 2013

El catedràtic de Política Econòmica en la Universitat de Barcelona, Antón Costas, clausura les VI Jornades sobre l'estat del benestar celebrades en la Universitat d'Alacant. La conferència, titulada "El repte de la postcrisi: reconciliar el capitalisme amb la democràcia", tindrà lloc el pròxim dimecres 13 de març, a les 16.10h, en la sala de graus de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials.

Les jornades, que es van iniciar el passat 6 de febrer, han comptat amb ple absolut en totes les sessions. Al llarg d'aquest mes, hi han passat conferenciants de la talla de l'exministre d'Educació, Ángel Gabilondo, Margarita León, sociòloga i investigadora en l'Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona o Antoni Castells, catedràtic d'Hisenda Pública, entre d'altres. Dedicades a la memòria del professor Ramiro Muñoz Haedo, mort recentment, les jornades sobre benestar estan coordinades i dirigides pel professor de la Universitat d'Alacant Salvador Salort.

 

Antón Costas

Enginyer industrial i economista. És catedràtic d'Economia Política i director del Màster en Economia, Regulació i Competència dels Serveis Públics de Xarxa, que s'imparteix en la UB.

Els seus interessos acadèmics i les seues publicacions analitzen el paper de les idees i els interessos en la formació de les polítiques públiques; en particular, de les polítiques de reforma. Ha publicat diversos llibres i nombrosos articles sobre aquestes matèries. Les publicacions més recents analitzen les causes, efectes i respostes a la crisi actual. Els dos llibres més recents sobre aquesta qüestió són La torre de la arrogancia. Políticas y mercados después de la tormenta, 2011 (en col·laboració amb Xosé Carlos Arias; (2a ed. 2012), i La crisis de 2008. De la economia a la política y más allá, Mediterráneo Económico, 18". Fundació Cajamar, 2010.

Ha presidit o format part de diferents comissions d'experts per a assessorar governs en qüestions de política pública. És membre de diversos comitès assessors d'institucions públiques i privades.

Participa activament en el debat públic sobre els problemes econòmics actuals mitjançant conferències i articles. És columnista del diari El País i d'El Periódico de Catalunya. Les seues opinions apareixen amb freqüència en altres mitjans de comunicació.

En el vessant empresarial, és conseller de diverses empreses i ha sigut el primer Defensor del Client del Grup Endesa (2000-2005) i president del Consell Assessor d'Endesa a Catalunya (2006-2011).

En el camp institucional i social, és vicepresident del Cercle d'Economia i membre de diversos patronats de fundacions i associacions sense finalitats de lucre.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464