Saltar apartados

La UA es converteix en el primer campus cardioprotegit d'Espanya

Amb la inauguració de les torres desfibril·ladores en el Dia Europeu per a la Prevenció del Risc Cardiovascular

LogUniv_SaludableAlacant, 11 de març de 2013

Amb la signatura d'un conveni amb la Societat Espanyola de Cardiologia i la Fundació Espanyola del Cor, i la posterior inauguració de les torres de desfibril·lació del Campus, arranquen les activitats previstes per la Universitat d'Alacant per a celebrar el Dia Europeu per a la Prevenció del Risc Cardiovascular. Els actes tindran lloc dimecres pròxim,  13 de març, dins del Projecte d'Universitat Saludable promogut pel vicerectorat de Campus i Sostenibilitat.

Assessoria sobre alimentació saludable, presa de tensió arterial, valoració nutricional i estudi antropomètric, prevenció i deshabituació en el consum de tabac, activitats esportives saludables a l'aire lliure, jocs intergeneracionals i un taller sobre on s'amaguen les calories, són només algunes de les activitats que es desenvoluparan al llarg de la jornada. Els actes s'inicien a les 9.30h en la sala multimèdia de l'Edifici del Rectorat amb la signatura del conveni i la presentació del programa Campus Cardioprotegit. A les 11.30h tindrà lloc la inauguració simbòlica del projecte en la torre situada en la Biblioteca General.

El programa respon a l'acord de col·laboració signat amb Telefónica al setembre de l'any passat per a generalitzar la implantació d'un Servei Integral de Cardioprotecció en diferents llocs de la geografia espanyola. L'objectiu, com ja es va apuntar, és lluitar contra la mort sobtada cardíaca, "una alteració que només es pot revertir si es té a prop un desfibril·lador i els coneixements essencials per usar-lo i aplicar-lo", explica el director del Secretariat de Sostenibilitat i Salut Laboral de la UA, José Ramón Martínez Riera. Amb aquesta finalitat, s'han instal·lat tres columnes de cardioprotecció semiautomàtica, una en la Biblioteca General, una altra en la Facultat de Ciències i una altra en la d'Econòmiques i Empresarials, que juntament amb el que hi ha en el Servei de Prevenció i l'equip mòbil que manegen els guàrdies de seguretat, converteixen la Universitat d'Alacant en el primer campus universitari cardioprotegit de manera integral d'Espanya. A més, s'ha format personal d'administració i serveis de la UA i personal de seguretat per a garantir una cobertura total de personal capacitat per a l'ús dels desfibril·ladors les 24 hores del dia.

 

Hàbits saludables

Des de les 10h fins a les 18h es desenvoluparan les diferents activitats, que segons explica Martínez Riera, "tindran lloc de forma simultània en les dues carpes que s'instal·laran en el racó dels Poetes, on hi haurà tallers a càrrec d'estudiants postgraduats de la Facultat de Ciències de la Salut i professionals del Servei de Prevenció de la Universitat, així com activitats esportives i a l'aire lliure guiades per professors i professionals vinculats a la Universitat". A més, la sala de graus de la Facultat de Ciències de la Salut albergarà una xarrada dedicada als més majors, "Posa en marxa el cor: activitat física saludable", a les 10.45h, i un taller per a aprendre a detectar on es troben les calories, a les 12.30h.

Oberta a tots els col·lectius i edats, la jornada està pensada per a visibilizar la necessitat de prevenció però, com assegura el director del Secretariat, "no volem que es tracte d'una activitat aïllada, sinó que volem aconseguir una continuïtat que ens ajude a adoptar estils de vida més saludables posant en valor el nostre Campus i els seus actius". Precisament per a donar continuïtat a la iniciativa, un dels tallers que s'impartiran serà el "Aprendre a muntar amb bici", com a antesala a la celebració del Dia Internacional de la Bicicleta el pròxim 19 d'abril. Serà a les 12h, en la rampa d'accés a l'ampliació al Campus.

En l'organització de la jornada han col·laborat diferents serveis i centres de la UA, com la Facultat de Ciències de la Salut, la Universitat Permanent, el Servei de Prevenció o el d'Esports, així com tres dels restaurants del Campus que fins a final d'any oferiran una carta de menús cardiosaludables perfectament identificats. Del cost d'aquests menús, es destinarà un euro al Banc d'Aliments de Creu Roja.

 

PROGRAMA COMPLET

 

 

 

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464