Saltar apartados

La Universitat d'Alacant mostrarà a la Nucia com la química actua en el bosc

 

Quimica_mig_ambientAlacant, 14 de març de 2013

La Universitat d'Alacant mostrarà com els processos que tenen lloc en el bosc poden ser estudiats des d'un punt de vista químic. Un curs organitzat a la Nucia per a aquest cap de setmana per la Seu Universitària, explicarà que utilitzant dos elements indispensables per a la vida, l'atmosfera i l'aigua, la química influeix, controla o ajuda a resoldre problemes relacionats amb el medi ambient. Dues jornades d'activitats inclouran experiències tals com simular l'acció de la pluja àcida sobre el sòl o el mecanisme pel qual es pot eliminar la calç de l'aigua.

El curs “Química i medi ambient” se celebrarà els dies 16 i 17 de març. Shi 'impartiran quatre xarrades d'una hora de durada, hi haurà tres experiències de laboratori i una eixida de camp. El curs està coordinat pel professor Luis Gras, i les xarrades i activitats pràctiques seran a càrrec, a més d'ell, dels professors Guillermo Grindlay, Juana Jordà, Juan Mora i Enrique Herrero.

Els temes tractaran sobre la química de l'atmosfera, de l'aigua, del sòl i de la rizosfera. Les experiències pràctiques inclouran les de reducció de la conductivitat d'una aigua mitjançant resines d'intercanvi iònic, tal com actuen a l'interior dels electrodomèstics amb sistemes de descalcificació; les diferents formes de generar hidrogen; la pila de combustible i la fotoquímica (plaques solars); i l'efecte de la pluja àcida sobre el sòl, que se simularà amb addició d'àcid sulfúric diluït.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464