Saltar apartados

Universitat d'Alacant, compromís de cor

El primer campus cardioprotegit d'Espanya signa un conveni amb la Societat Espanyola de Cardiologia i la Fundació Espanyola del Cor

cor 1 cor 2

 

Alacant, 13 de març de 2013.

"A Europa, dos de cada tres morts estan provocades per malalties cardiovasculars i malgrat els avanços en la recerca, no hi ha mètode de curació precisa. El millor sistema de tractament i el més efectiu, està en la prevenció". Així de concís s'ha mostrat aquest matí el president de la Fundació Espanyola del Cor, el doctor Leandro Plaza, durant la signatura del conveni marc de col·laboració subscrit a tres bandes amb la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC) i la Universitat d'Alacant. L'acte ha servit d'arrencada als actes organitzats dins del marc de la Universitat Saludable que promou la institució acadèmica, en aquesta ocasió amb motiu del Dia Europeu de la Prevenció del Risc Cardiovascular .

Amb aquest conveni s'estableix una nova línia de treball per a la realització d'activitats de prevenció i divulgació per a la promoció d'estils de vida saludables. El doctor Plaza ha apuntat que una de les primeres accions serà dur a terme un estudi sobre hàbits en la població universitària, ja que, pel que sembla, es donen paradoxes pel que fa a paràmetres de mesurament del risc que, com la dieta, marquen patrons no sempre encertats. L'acte, celebrat en la sala multimèdia de l'edifici del Rectorat, ha estat presidit pel rector, Manuel Palomar, qui ha contextualitzat l'activitat dins del projecte d'Universitat Saludable. "Tenim un entorn magnífic amb un valor essencial per a afavorir al màxim les garanties de benestar personal, social i laboral", ha dit.

Després de signar el conveni, el vicerector de Campus i Sostenibilitat, Rafael Muñoz ha, sigut l'encarregat de presentar el "Campus cardioprotegit", una iniciativa recolzada per Telefònica gràcies a la qual la UA s'ha convertit en el primer campus universitari cardioprotegit de forma integral de tot el territori nacional. Muñoz ha explicat que "3 de cada 4 parades cardiorrespitaròries poden resoldre's si s'actua abans dels primers cinc minuts. Amb aquesta finalitat, fan falta mitjans i formació". Per això, aquest matí s'han inaugurat les noves torres de desfibril·lació semiautomàtiques, per a les quals s'ha format a personal d'administració i serveis de la Universitat. Però a més, hi ha un equip mòbil del qual s'encarreguen els serveis de seguretat i un cinquè equip, de maneig professional, instal·lat en el Servei de Prevenció, un dels serveis més valorats en les enquestes de qualitat de la UA, tal com ha assegurat Manuel Palomar.

Després de la inauguració, la comitiva institucional en la qual també estaven el vicepresident de la FEC, José Luis Palma, i la degana de la Facultat de Ciències de la Salut, Ana Laguna, han visitat les carpes informatives i han pogut tastar una mostra dels diferents menús cardiosaludables que des d'avui s'oferiran en els restaurants universitaris. Un euro del preu d'aquests menús anirà destinat al Banc d'Aliments de Creu Roja.

Enllaç relacionat:

La UA es converteix en el primer campus cardioprotegit d'Espanya.

 

cor 3 cor 4

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464