Saltar apartados

Gràcies a un conveni Abat Connection, la UA aprofundirà en el camp dels motors elèctrics

Conveni_Abat_Connection   Conveni_Abat_Connection2

 

Alacant, 20 de març de 2013

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, i el president d'Abat Connection, Lorenzo Castejón, han signat aquest matí un conveni amb el qual s'estableixen les bases de futures col·laboracions en el marc de la transferència de coneixements i tecnologia, la realització de pràctiques d’estudiants i la posada en marxa, entre altres qüestions, de recerques conjuntes en matèria d'eficiència energètica, durabilitat i càrrega de motors elèctrics. Els responsables d'Abat van visitar fa poques setmanes diferents serveis i unitats del campus universitari com els Serveis Tècnics de Recerca, el de Gestió de la Recerca i Transferència de Tecnologia i alguns grups investigadors relacionats amb la seua funció empresarial, entre aquests el d'Electroquímica. Tant el president com el conseller delegat, Vicente Navarro, que també ha assistit a la signatura, han manifestat sentir-se “sorpresos per les instal·lacions”, així com per “l’enorme potencial” de la Universitat d'Alacant en matèria de recerca, encara que van confessar sentir-se “preocupats” pel desconeixement entre la classe empresarial.

Per la seua banda, el rector ha explicat que la UA compta amb uns 200 grups de recerca en totes les branques del coneixement i que “el nostre objectiu és que el coneixement que genera arribe a aplicar-se”, per la qual cosa ha assegurat que “acords com aquest són essencials en moments de tanta dificultat, ja que li retornen a la societat, multiplicat, el que han invertit en universitat i coneixement”. Palomar va destacar la “privilegiada ubicació logística” de la Universitat a Espanya i Europa, amb excel·lents connexions a tots els nivells.

Així mateix, Castejón va abordar la intenció d'establir convenis específics en matèries de gran transcendència per a l'empresa, que en l'actualitat està en llocs de rellevància internacional en el sector. Es tracta de qüestions relacionades amb normativa en l'ús dels transports elèctrics, en matèria de transport net, protecció i medi ambient, així com en qüestions d'àmbit més social com perfils d'usuaris. “Volem treballar amb objectius i marcant temps”, va assegurar, per això s’establirà un grup de treball mixt per a posar en marxa al més prompte possible aquesta col·laboració de forma efectiva.

A l'acte han assistit també la vicerectora de Recerca, Desenvolupament i Innovació, Amparo Navarro, i els dos directors de Secretariat, Enrique Herrero i María Jesús Pastor, així com el director acadèmic de Projectes Institucionals, Joaquín Marhuenda, i la directora del Servei de Gestió de la Recerca i Transferència de Tecnologia, Ana Echeveste.

 

Conveni_Abat_Connection3

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464