Saltar apartados

Laura Soler presenta el llibre Conversa amb Bernat Capó en la Seu Ciutat d'Alacant

Invit_LauraSoler

Alacant, 25 de març de 2013

Amb motiu del 85 aniversari de l'escriptor i periodista Bernat Capó, el Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística de la UA ha editat el llibre Conversa amb Bernat Capó, escrit per Laura Soler i prologat per Joan Borja. La Seu Ciutat d'Alacant acull demà a les 20.30h la presentació d'aquest llibre amb la presència de l'autora, Laura Soler; el mateix Bernat Capó; el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés; la directora de la Seu, Josefina Bueno, i el professor de la UA i prologuista del llibre, Joan Borja. 

La publicació, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Benissa, es concep com a felicitació, reconeixement i homenatge a Capó en el seu 85 aniversari.

Bernat Capó és el periodista en actiu de major edat i ha sigut distingit recentment amb la Medalla del Consell Valencià de Cultura com a Benefactor del patrimoni cultural valencià. 

 

Bernat Capó 

(Benissa, 1928) és escriptor i periodista. Es caracteritza per l'exemplar trajectòria cívica i humanista. Ha participat en moltes empreses culturals, com la fundació del Diari de València o de Noticias al Día, al mateix temps que col·laborava amb els seus escrits a la recomposició del País Valencià, amb articles publicats en El Temps, Saó, Mediterráneo o Levante, entre altres.

Com a escriptor s'ha interessat per la cultura popular, tema que ha tractat en llibres de narrativa, Espigolant pel rostoll morisc (1980) o d'assaig, Costumari valencià (1992-1994). En els últims temps ha sigut homenatjat pel seu poble, que ha posat el nom de Bernat Capó a la Biblioteca Municipal de Benissa, mentre que els escriptors catalans també el van homenatjar l'any 2001 per la seua obra. L'editorial Bullent va crear l'any 1991 el Premi de Cultura Popular Bernat Capó. És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464