Saltar apartados

Ceràmica, forja i teula emboliquen un fragment de la història de Biar en %u201CEmblemes de les nostres seus%u201D de la UA

L'exposició, de caràcter permanent, es completarà en els pròxims mesos

 

 

 

Alacant, 7 de novembre de 2013

Sota el títol de “Homenatge als oficis d’antany”, la Seu Universitària de Biar de la Universitat d'Alacant ha inaugurat aquest matí la seua presència en la galeria Emblemes de les nostres seus de la Universitat d'Alacant. Com ha explicat l'alcaldessa, Magdalena Martínez, l'obra, feta en ceràmica, forja i teula, “recull d'una banda els oficis tradicionals de Biar i d’una altra, la història del municipi”. Dels oficis, Martínez ha destacat que la ceràmica artística “és l'única que encara perdura en la província d'Alacant”. Quant a les fites històriques i emblemes, l'alcaldessa ha desglossat les tres imatges que apareixen en cadascuna de les teules: una panoràmica de la localitat, amb el castell medieval i el campanar presidint l'estampa; l'Església de la Nostra Senyora de l'Assumpció, d'origen gòtic i l'Arc de Sant Roc, tradicional porta de frontera del Regne de València. “Volíem fugir de la imatge única del castell per a oferir una visió més completa del que és Biar”, ha comentat.

Per la seua banda, el rector, Manuel Palomar, ha destacat “l’originalitat” de l'obra aportada i ha manifestat el seu agraïment a l'alcaldessa i al municipi “per incorporar-se a aquesta iniciativa amb la qual pretenem fer més presents les seus en aquest vestíbul que és lloc de pas obligat en un dels edificis principals del campus”.

L'acte s'ha desenvolupat en el vestíbul de l'edifici de Rectorat i Serveis Generals on s'exhibeix aquesta mostra de caràcter permanent en la qual ja es poden veure els emblemes del jaciment de l'Alcúdia d'Elx i el morter de marbre de la Nucia. La mostra s'acabarà de completar en els pròxims mesos amb la incorporació dels municipis de Cocentaina, Oriola, Villena, Benissa, Xixona i Alacant, així com de les tres estacions biològiques de Santa Pola, Font Roja i Ibi.

La inauguració ha comptat amb la presència del vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés; la directora del Secretariat de Seus, Eva Valero, i la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Biar, Emilia Payá, així com de diferents personalitats de la comunitat universitària.

 

Reproducir

 

Corte de voz alcaldesa Biar

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464