Saltar apartados

Un enorme morter de marbre, emblema de la Nucia en la Universitat d'Alacant

Homenatge als picapedrers, és una peça original de finals del segle XIX

 

 

 

Alacant, 6 de novembre de 2013

Des d'aquest matí la seu de la Nucia forma part de la galeria Emblemes de les nostres seus de la Universitat d'Alacant, una exposició de caràcter permanent a través de la qual la institució acadèmica s'aproxima a la realitat dels municipis. En aquesta ocasió, l'emblema és un morter de grans dimensions que, tal com ha dit l'alcalde, Bernabé Cano, “és un homenatge als picapedrers de la Nucia, representa l'esforç de la nostra gent en un ofici amb el qual es va donar a conèixer el municipi en la resta de la província i en tot el país”. La peça, tallada en marbre, data de l'any 1891 i s'utilitzava per a pelar el blat amb el qual s'elabora la tradicional olleta de blat. “I com diem en el nostre poble que tota pedra fa paret, volem que aquesta pedra servisca per a ajudar a construir el gran i sòlid mur que és la Universitat d'Alacant”.

El morter formava part dels fons del Museu Etnològic José Soler -situat en el Centre d'Estudis Mediambientals (CEM El Captivador), on també se situa l'Aula de la Naturalesa i el Centre d'Estudis Mediambientals- i té el valor afegit de ser una peça d'herència de la mateixa família Soler.

L'acte d'inauguració ha tingut lloc en el vestíbul de l'edifici de Rectorat i Serveis Generals, on se situa l'exposició, i ha comptat amb la presència del rector, Manuel Palomar; l'alcalde de la Nucia, Bernabé Cano; el primer tinent d’alcalde i regidor de Relacions amb la Universitat, Pedro Lloret; el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés; la directora del Secretariat de Seus, Eva Valero, i el director de la Seu de la Nucia, Vicent Martines, junt amb nombroses personalitats de l'àmbit acadèmic i local.

Durant la inauguració, el rector ha destacat “el valor de la peça i el seu simbolisme” i ha assenyalat que aquest acte suposa “un pas més en la fructífera i excel·lent relació entre les dues institucions que ja ha superat el quart de segle”. Per la seua banda, Bernabé Cano ha recordat les principals fites amb què han anat consolidant la cada vegada més estreta vinculació entre el municipi i la UA, “que es va iniciar fa 27 anys i es va materialitzar amb la creació en 2002 de la Seu Universitària de la Nucia, seu de la UA en la Marina Baixa”. A més, l'alcalde de la Nucia ha insistit que “continuarem caminant junts per garantir la difusió del coneixement i la recerca tant de la Seu Universitària, com en el CEM El Captivador”.

La galeria d'Emblemes de les nostres Seus, situada en el vestíbul de l'edifici de Rectorat i Serveis Generals, es va inaugurar el passat mes d'octubre amb una còpia del bust de la Dama d'Elx.

El pròxim emblema, dedicat a Biar, s'inaugura demà dimecres, dia 7 de novembre, a les 12.30 h.

 

 
Reproducir
   
Reproducir
Declaraciones rector sobre emblema La Nucía   Declaraciones Bernabé Cano sobre emblema La Nucía

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464