Saltar apartados

El cònsol general del Japó visita la Universitat d'Alacant

La UA manté acords amb tretze universitats japoneses i prepara activitats culturals sobre el Japó per als mesos de maig, juny i juliol de 2014, amb motiu de la celebració de l'Any Dual

Alacant, 14 de novembre de 2014

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, ha rebut aquest matí el cònsol general del Japó a Barcelona, Takashi Fuchigami, qui s'ha desplaçat fins al campus per fer una visita institucional i conèixer, de primera mà, els projectes, convenis i programes de col·laboració que la UA manté amb diverses universitats i institucions japoneses, i per a intensificar la col·laboració entre les dues institucions.

Fuchigami ha acudit a la trobada acompanyat per l'assessor i investigador de Política i Economia, Tomonari Nagata, i pel cap de gabinet de la Subdelegació del Govern a Alacant, Agustín Palao. Per la Universitat, hi han assistit també el vicerector de Relacions Internacionals, Juan Llopis, i la directora de l'Oficina de Relacions Àsia-Pacífic, Ana Martínez.

El rector ha destacat “l’interès estratègic de la UA per intensificar relacions amb el Japó i fomentar la col·laboració entre països a través de la cultura”. Per la seua banda, el cònsol general del Japó ha subratllat que “la imatge d'Espanya al Japó és totalment positiva” i “és una destinació molt popular per als japonesos”. El vicerector Juan Llopis ha afirmat que “la UA està experimentant una creixent demanda per a mobilitat amb el Japó, per la qual cosa les activitast en tots dos sentits augmentaran molt en els pròxims dos anys”.

La Universitat d'Alacant manté actualment convenis amb tretze universitats japoneses, tres d'aquests recentment incorporats pel Vicerectorat de Relacions Internacionals després d’haver participat fa dues setmanes en la trobada d'universitats asiàtiques QS-Apple a Corea del Sud, en la qual la UA va ser l'única universitat espanyola participant. Aquests acords permeten l'intercanvi en les dues direccions: d'alumnat i investigadors.

La UA també manté una estreta col·laboració cultural amb Fundació Japón, a través del Consolat de Barcelona i de l'Ambaixada a Madrid, i des de fa temps forma part de l'itinerari de les activitats culturals de la Fundació Japón a Espanya, tal com ha afirmat Ana Martínez.

En aquesta línia d'actuació i amb motiu de la celebració el pròxim any 2014 de l'Any Dual Espanya-Japó, la UA ja està preparant diverses activitats culturals sobre el país nipó, entre les quals es troben una exposició sobre cal·ligrafia japonesa que albergarà el MUA o un concert de guitarra d'un intèrpret japonés que formarà part de les activitats del Màster de Guitarra que imparteix la UA.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464