Saltar apartados

La Càtedra de l'Empresa Familiar de la Universitat d'Alacant commemora el desè aniversari

La més antiga de les càtedres de la UA ha format més de 1.100 estudiants

 

 

Alacant, 14 de novembre de 2014

L'Associació de l'Empresa Familiar d'Alacant i la Universitat d'Alacant han organitzat aquest matí un acte per a commemorar el desè aniversari de la Càtedra de l'Empresa Familiar d'Alacant. Més de 1.100 estudiants de 35 titulacions diferents s'han format durant aquesta primera dècada en aquest curs la missió del qual ha sigut tractar en la recerca i la docència les peculiaritats neuràlgiques i diferencials de les empreses familiars i que, a més, ha permès la inclusió d'aquesta temàtica en els plans d'estudi universitaris.

La Càtedra de l'Empresa Familiar està promoguda per la UA, l'Associació de l'Empresa Familiar d'Alacant i l'Institut de l'Empresa Familiar i, des de l’origen compta amb el patrocini de Mercadona. Les tres primeres entitats van signar un conveni de col·laboració l'any 2003 que va donar motiu a la creació d'aquesta càtedra. Des de llavors, s'ha potenciat l'aproximació de la universitat cap a la realitat del sector empresarial de la província d'Alacant mitjançant les successives edicions del curs.

A la trobada de commemoració han assistit el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar; el president d'AEFA, Francisco Gómez; el director de la Càtedra de l'Empresa Familiar de la UA, Fernando Olivares; el director acadèmic de l'Institut de l'Empresa Familiar, Juan Corona; el responsable de Relacions Externes de Mercadona, Luis Consuegra; el president d'honor d'AEFA, Manuel Peláez Castillo, a més d'un ampli nombre de representants del món empresarial i acadèmic.

Per la seua banda, el president de l'Associació de l'Empresa Familiar d'Alacant no ha dubtat a reivindicar la constitució d'un marc educatiu que “promoga profundament el coneixement de les característiques de les empreses familiars”. En aquesta línia, Gómez ha incidit en el fet que “no hem d'oblidar que les empreses familiars suposen més del 80% de les empreses espanyoles i que contracten milions de treballadors d'aquest país”.

Durant l'acte s'han lliurat els diplomes als alumnes que han participat en la Càtedra de l'Empresa Familiar de la UA i als empresaris familiars que hi han col·laborat. Així mateix, el representant de l'Institut de l'Empresa Familiar, Juan Corona, ha impartit una conferència sobre els reptes de les empreses familiars, en la qual ha defensat que “els mercats internacionals aposten per la recuperació econòmica espanyola”, i sobre això ha comentat que en l'últim any s'han implantat més de 8.000 empreses estrangeres a Espanya.

La cita institucional s'ha clausurat amb la intervenció del rector de la UA, Manuel Palomar, qui ha subratllat “el compromís de la UA amb els reptes de les empreses familiars”, i que aspectes com la professionalització, la internacionalització i la recerca -assenyalats per Juan Corona durant la seua ponència- “formen part de l'ADN de l'àmbit universitari i es materialitzen a través de les càtedres universitàries, eixos centrals de la unió amb el teixit empresarial”. Palomar ha recalcat la singularitat i l'especialització que posseeix la Càtedra de l'Empresa Familiar i ha instat tots els promotors a continuar treballant-hi.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464