Saltar apartados

La Universitat d'Alacant lidera el Programa Edulink II de cooperació universitària de la Unió Europea

 

Alacant, 15 de novembre de 2013

La Universitat d'Alacant lidera el programa Edulink II, projecte de la Comissió Europea que finança projectes de cooperació universitària entre Europa i els Països ACP (grup d'estats d'Àfrica, el Carib i el Pacífic). La UA va presentar sis propostes a aquest programa, i les sis van ser selecciones per a ser finançades per un total de 2.818.789,20 €.

Els sis projectes seleccionats van començar formalment el passat octubre però el llançament oficial tindrà lloc en el campus de la Universitat d'Alacant els pròxims dies 18 i 19 de novembre, i comptarà amb l'assistència de 50 representants de 36 institucions d'educació superior procedents de Suècia, Jamaica, Republica Dominicana, Suïssa, Trinitat i Tobago, Regne Unit, Burkina Faso, Costa d'Ivori, Senegal, Papua Nova Guinea, Fiji , Portugal, Seychelles, Madagascar, Comores, Tanzània, Moçambic, Burundi, Kènia, Ruanda, Uganda, Camerun, Gàmbia, Ghana, Nigèria i Sierra Leone.

La inauguració de la trobada serà a càrrec del professor Joaquín Marhuenda, director de Projectes Institucionals de la Universitat d'Alacant.

Les àrees temàtiques dels projectes coordinats per la UA abasten un ampli ventall de disciplines, entre les quals destaquen ; SUCCEED NETWORK, que crearà una Xarxa d'Institucions d'Educació Superior a Àfrica de l'Est per al Desenvolupament de Campus Sostenibles; IP4Growth, que contribuirà al desenvolupament agrícola i socioeconòmic dels països francòfons d'Àfrica Occidental a través de la millora de les competències de les Institucions d'Educació Superior en àmbits de la propietat intel·lectual, i especialment en la promoció de denominacions d'origen locals; CAP4INNO, es desenvoluparà en la regió del Carib i fomentarà la transferència de coneixements en Institucions d'Educació Superior en el tema d'eficiència energètica; CAPACITY4FOOD, es desenvoluparà en països anglòfons d'Àfrica Occidental i promourà la creació de capacitats en gestió integrada de la fertilitat del sòl, amb vista a promoure la seguretat alimentària d'aquesta regió; EPIC, tindrà lloc en països de la regió del Pacífic (Fiji i Papua Nova Guinea) promourà la cooperació regional en matèria d'energies renovables mitjançant l'establiment d'una màster conjunt en aquest tema, i FISHERMAN es desenvoluparà en la regió Sud-Oest de l'Oceà Índic, donarà suport a les universitats d'aquesta regió per a preparar la nova generació de professionals qualificats per a la gestió sostenible de la pesca.

 

El Programa Edulink

Edulink és un projecte de cooperació en matèria de l'ensenyament superior entre els països del grup ACP (Àfrica, Carib i Pacífic) i els de la Unió Europea que participen en el novè Fons Europeu de Desenvolupament (EDF). El seu objectiu general és aconseguir l'enfortiment institucional i la integració regional entre els països ACP a través de xarxes estables. EDULINK promociona un sistema d'educació superior de qualitat, eficaç i adequat a les necessitats del mercat laboral, coherent amb les prioritats de desenvolupament socioeconòmic dels països ACP.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464