Saltar apartados

Un socarrat dedicat al torró i el gelat emblema de Xixona en la UA

L'alcalde apel·la a la importància de l'estudi i la recerca per a projectar els productes tradicionals

Alacant, 11 de novembre de 2013

“La tecnologia, la recerca i l'estudi posats al servei del producte tradicional per a aconseguir rellançar-lo i projectar-lo en els mercats”. Amb aquestes paraules resumia aquest matí l'alcalde de Xixona, Ferran Josep Verdú, la importància de la relació que mantenen la Universitat d'Alacant i el municipi torroner. Les declaracions han tingut lloc durant l'acte d'inauguració de la presència xixonenca en l'exposició “Emblemes de les nostres Seus”, una mostra de caràcter permanent que s'està configurant amb les aportacions dels diferents municipis amb els quals la UA manté un vincle especial.

En aquesta ocasió es tracta d'un socarrat, una peça de ceràmica esmaltada d'origen medieval. S’hi reprodueixen dues escenes que apareixen en el retaule de l'IES de Xixona, fetes pel reconegut ceramista -especialista en aquest tipus de peces- Jaume de Scals Aracil. “Com no podia ser d'una altra manera -ha reconegut l'alcalde- en aquestes escenes es representa l'origen dels nostres productes emblemàtics: el torró i el gelat, i la manera d'elaborar-los a la fi del segle XIX”.

Durant l'acte, que ha comptat amb la presència de diferents membres de l'equip de direcció de la UA, així com de la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Xixona, Rosa Arques, el rector, Manuel Palomar, ha recordat la importància de deixar constància de l'excel·lent relació que uneix la Universitat d'Alacant amb els diferents municipis de la província. “Són peces que serveixen d'ambaixada i arrepleguen la idiosincràsia dels nostres pobles”, ha dit.

La pròxima inauguració tindrà lloc el dimecres, dia 13 de novembre, a les 12 h, amb la incorporació de l'emblema de Benissa. Com és habitual, comptarà amb la presència de l'alcalde, Juan Bautista Roselló, i diferents personalitats de la corporació municipal. En aquesta ocasió, a més, hi assistirà l'artista que ha fet la peça, una escultura de ceràmica en la qual apareix un perfil del municipi, feta per Joan Esquerdo Ivars.

 

Reproducir

 

Tall de veu alcalde de Xixona

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464