Saltar apartados

Ciberassetjament, "Internet grooming" i "sexting" han posat nom a les noves formes de violència de gènere

La Universitat d'Alacant marca com a eix central informar i sensibilitzar l'alumnat contra aquesta xacra social

 

 

D'esquerra a dreta: els premiats Carlos Gómez Bañón, Ana M. Ferré López, i John López Fulleda, al costat del rector i de la directora de la Unitat d'Igualtat Manuel Palomar i M. José Rodríguez durant la lectura del manifest en repulsa de la violència de gènere

 

Alacant, 25 de novembre de 2013

En els últims anys termes com ciberassetjament, Internet grooming i sexting  han posat nom a les noves formes de violència de gènere. “La Delegació del Govern per a la Violència de Gènere ha quantificat l'extensió entre els col·lectius de joves i adolescents de la violència de gènere a través de les xarxes socials i sistemes de comunicació mòbil (whatsapp, tuenti, facebook, sms, correu electrònic, etc.)”, ha assenyalat el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, durant l'acte commemoratiu del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere. 

Segons dades de la Delegació, “sis de cada deu xiques han rebut missatges amb insults per part del seu entorn, els seus xicots, parelles anteriors i amics. No obstant això, la percepció d'aquest risc i el reconeixement de poder estar recorrent les primeres fases del cicle de la violència de gènere és molt baixa”. Les dades i conclusions assenyalen que la població jove associa la violència de gènere, exclusivament, amb l'agressió física obviant que formen part d’aquesta les conductes de control, domini, submissió, amenaces, insults i l'assetjament.

Per la seua banda, la directora de la Unitat d'Igualtat de la UA, María José Rodríguez, ha assenyalat durant la concentració en repulsa de la violència de gènere celebrada aquest matí en la plaça de la Igualtat del campus, que “la xifra de dones assassinades està descendint, però altres dades indiquen clarament que no baixa el maltractament sinó que s'està ocultant en el context de la crisi econòmica. La dependència econòmica de les víctimes cap als seus maltractadors continua sent un obstacle per a denunciar i la crisi no ha fet més que agreujar aquesta situació. El maltractament persisteix després d'unes dades aparentment millors”.

“Per als qui ocupem una posició institucional en la societat hem de contribuir informant-ne i sensibilitzant contra la violència de gènere. En la Universitat d'Alacant aquest compromís pren com a eix central, especialment, el nostre alumnat, ja que seran els qui ocupen càrrecs de responsabilitat en els seus entorns laborals i lideraran el progrés i avanç científic, productiu i social”, hi ha insistit Rodríguez.

Enguany, la Universitat d'Alacant se suma a la campanya “DIGUES NO, UNEIX-TE per a posar fi a la violència contra les dones” i convida la comunitat universitària al fet que durant els 16 dies d'activisme contra la violència de gènere porte alguna peça de color carabassa. “Estudiants, personal docent i investigador i personal d'administració i serveis de la UA contribuirem a crear una imatge simbòlica d'un món lliure de violència contra les dones i xiquetes”, ha finalitzat el rector.

 

Premiats concurs Tuits

Durant l'acte institucional s'ha convidat als alumnes premiats en el II Concurs de Tuits contra la Violència de Gènere perquè lligen els seus lemes. En aquesta ocasió Ana M. Ferré López, de Treball Social; Carlos Gómez Bañón i John López Fulleda, tots dos estudiants de Publicitat i Relacions Públiques, han sigut els tres guardonats amb un reproductor de música pels seues tuits "Quan et diga que NO POTS i et faça creure que NO PODRÀS, Demostra-li que JA HAS POGUT. DEMANA AJUDA, ES POT", "Viole(N)cia de géner(O)" i "No seas la víctima de su vida, sé la protagonista de la tuya", respectivament.

En total, aquesta segona edició ha comptat amb 81 participants, 44 dones i 37 homes, i 167 tuits.

A més d'aquesta concentració, la UA acull aquests dies altres activitats entorn del 25N.

 

Notícia relacionada:

La UA se suma a la campanya 'DIGUES NO, UNEIX-TE per a posar fi a la violència contra les dones'

 

A més de tot l'equip de govern de la UA, la concentració ha comptat amb una àmplia assistència d'estudiants i personal

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464