Saltar apartados

El Consell de Govern aprova la creació del Centre de Formació ContínUA i deixa preparat per al Claustre el nou Reglament Electoral

El rector anuncia l'obertura del termini d'exposició pública del Pla Estratègic 2014-2019 UA 40

Alacant, 26 de novembre de 2013

El Consell de Govern de la Universitat d'Alacant ha aprovat aquest matí la creació del Centre de Formació ContínUA, a qui s'encarregaran totes les competències en matèria d'organització, gestió acadèmica i administrativa dels títols propis, formació contínua i cursos especials, així com la gestió prèvia a la matrícula en tots els títols oficials de màster. ContínUA, que naix amb l'informe favorable de la comissió acadèmica del Consell Social, és en realitat una transformació del CEDIP, antic centre aglutinador del postgrau en la Universitat d'Alacant, que després de la creació de l'Escola de Doctorat havia de reestructurar-se per a assumir la part de l'oferta que quedava fora d'aquesta.

En aquest sentit, la vicerectora responsable d'Estudis, Formació i Qualitat, Cecilia Gómez, de qui depèn orgànicament el nou centre, ha comentat que la creació de ContínUA “és una conseqüència de l'adaptació a l'Espai Europeu d'Educació Superior, EEES, amb el qual s'ha fet un pas més al desenvolupament del tercer cicle dels ensenyaments universitaris”.

“Un aspecte essencial de la modernització imposada per l'EEES és l'atenció a l'aprenentatge al llarg de la vida”, explica Cecilia Gómez, que assegura que amb l'oferta d'estudis propis “assumim el compromís formatiu de donar una resposta àgil i eficaç a la demanda social i les necessitats culturals, científiques, artístiques, i sobretot professionals, en aquest marc”. Segons la vicerectora, “el ple desenvolupament de la formació contínua contribueix a la varietat d'una oferta formativa que perfila i atorga a la nostra institució una identitat i un caràcter propis, i que contribueix al desenvolupament personal i competencial tant de l'alumnat -de cara a l'accés i la integració en el mercat laboral- com dels professionals -per a millorar en els seus respectius llocs de treball”.

Un altre dels acords del Consell de Govern celebrat aquest matí ha sigut l'informe favorable sobre el nou Reglament Electoral de la Universitat d'Alacant, que queda pendent d’aprovar-se en el Claustre, que -segons ha anunciat el rector, Manuel Palomar-, es reunirà el pròxim dia 3 de desembre. Segons la secretària general, Aránzazu Calzada, la modificació obeeix, principalment, a la necessitat d'adaptar-lo al nou Estatut de la UA. Els principals canvis es refereixen a determinats procediments, entre els quals es preveu la possibilitat d'introduir el vot electrònic i poder desenvolupar més endavant la normativa. Atenent tant als preceptes de l'Estatut de la UA com de la legislació vigent, el nou Reglament introdueix determinades disposicions en la línia d'introduir l’anomenada democràcia paritària en tots els àmbits de l'actuació pública. Segons la delegada del rector per a polítiques de gènere, María José Rodríguez Jaume, es tracta d'introduir mesures que promouen la composició equilibrada, avalades per sentència del Tribunal Constitucional, que ja s’han posat en pràctica en altres universitats espanyoles.

En un altre ordre de coses, el rector de la UA ha informat de la publicació del Pla Estratègic 2014-2019 UA 40. Palomar ha explicat que el document s’ha elaborat amb la participació de diferents sectors de la comunitat universitària i ha animat la resta a participar en la redacció definitiva.

En l’àmbit econòmic, el rector ha garantit el cobrament tant de les nòmines com de la paga extra de desembre i ha anunciat el pagament de la productivitat del personal d'administració i serveis per al mes de gener.

Finalment, entre les qüestions de tràmit tractades, el Consell de Govern ha aprovat l'adhesió de la UA a la sol·licitud presentada per la Societat Vinguda de la Mare de Déu d'Elx, perquè la Generalitat considere la tradició de la Vinguda de la Mare de Déu com a Bé d'Interès Cultural Immaterial Valencià.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464