Saltar apartados

Una versió contemporània del Castell, emblema de Cocentaina en la Universitat d'Alacant

La peça, feta amb materials de construcció, és obra de Carmen Granado

Moment del descobriment de la peça a càrrec del rector i l'alcalde de Cocentaina

Alacant, 25 de novembre de 2013

Una versió contemporània del Castell de Cocentaina fet íntegrament amb materials de construcció de gran duresa, s'ha incorporat a la galeria d'Emblemes de les nostres seus de la Universitat d'Alacant que s'exhibeix en el vestíbul de l'edifici de Rectorat i Serveis Generals. L'acte d'inauguració ha comptat amb la participació del rector, Manuel Palomar, i l'alcalde de Cocentaina, Rafael Briet, que ha destacat “el simbolisme d'aquesta peça feta expressament per a ser mostrada en aquesta exposició”.

Briet ha comentat que s'ha triat el castell “perquè és el màxim exponent de la iconografia contestana, però s'ha volgut donar una imatge de futur, molt més moderna i avançada perquè això és el que signifiquen per a nosaltres la universitat i el coneixement”. Per la seua banda, l'autora de l'obra, Carmen Granado ha explicat que “aquest emblema no retrocedeix al passat, ha de mirar sempre al futur”. L'artista, especialitzada en art abstracte, confessa que ha volgut ser fidel al seu estil però “sense perdre l'ànima del castell”.

Manuel Palomar ha destacat el paper multiplicador que té la seu de Cocentaina en les comarques de l'Alcoià-el Comtat per a l'activitat universitària, tant en el terreny de la formació com de la cultura i l'extensió universitària en tots els aspectes. Ha recordat el conveni recentment subscrit entre UA i Ajuntament amb el qual es reforcen els llaços i es renova la col·laboració “amb la que va ser la nostra primera seu universitària”.

L'acte ha comptat amb la presència de diferents representants acadèmics i de l'equip directiu de la UA, així com amb la regidora d'Educació i Universitat, Normalització Lingüística i Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Cocentaina, Rosa Ana Soler.

 
Reproducir
Imatge del grup amb els representants de les dues institucions i l'autora de l'obra, en el centre Tall de veu de Rafael Briet, alcalde de Cocentaina

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464