Saltar apartados

La Universitat d'Alacant inaugura l'exposició "Julio Cortázar. Un recorregut"

Amb motiu de la celebració del 50 Aniversari de Rayuela

Els actes de celebració inclouen el Seminari 50 anys de Rayuela (1963-2013). Homenatge a Julio Cortázar” a mitjan octubre

Alacant, 4 d'octubre de 2013

El Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti (CEMAB), en col·laboració amb el Centre d'Art Modern de Madrid i el Museu de la Universitat d'Alacant (MUA), inauguren l'exposició “Julio Cortázar. Un recorregut”, el pròxim dimarts 8 d'octubre, a les 13 h, en la sala el Cub del MUA. L'exposició, que estarà oberta al públic fins al 9 de novembre, forma part de les activitats commemoratives organitzades pel CEMAB amb motiu del 50 Aniversari de la novel·la Rayuela, una celebració que va donar començament al març de 2013 i que continuarà amb un ampli programa fins a finals d'any.

L'exposició “Julio Cortázar. Un recorregut”, pretén contribuir al coneixement de la trajectòria literària d'aquest escriptor fonamental de la literatura del segle XX, i il·luminar diferents aspectes de la seua personalitat.

Segons detalla Eva Valero, directora del CEMAB, l'exposició presenta diferents seccions o àrees destinades a il·lustrar diferents aspectes. Dins d'aquestes seccions els llibres tenen un rol fonamental i s'hi exhibeixen primeres edicions i llibres amb dedicatòries manuscrites fetes per Cortázar. La mostra inclou material hemerogràfic, a més d'un gran nombre de retrats fotogràfics, fotografies documentals, originals de les il·lustracions d'alguns dels seus llibres, discos, correspondència, objectes personals i altres objectes.

El material exhibit forma part de la col·lecció del Museu de l'Escriptor, del Centre d'Art Modern de Madrid. El Centre és una institució privada i dins d’aquesta, el Museu de l'Escriptor té una col·lecció de més de 4.000 objectes i documents que han pertangut a escriptors espanyols i hispanoamericans, que s'exhibeixen en forma permanent i temporal amb la finalitat de contribuir a conservar la seua memòria i a un coneixement més proper de la personalitat dels autors.

 

Seminari

Emmarcat també en els actes commemoratius, el CEMAB i la Facultat de Filosofia i Lletres han organitzat el Seminari 50 anys de Rayuela (1963-2013). Homenatge a Julio Cortázar, que tindrà lloc del 15 al 17 d'octubre sota la direcció de la professora Carmen Alemany. Aquest seminari, que pretén ser un homenatge a un escriptor essencial, té com a objectiu introduir estudiants i interessats en la figura de Julio Cortázar i el seu temps. Per a això, reconeguts especialistes en l'obra de l'escriptor argentí i en literatura hispanoamericana s'endinsaran en l'anàlisi dels textos de Cortázar i en les re­laciones i polèmiques que aquest escriptor fonamental va mantenir al llarg de la seua vida. La veu dels crítics es compartirà amb la de reconeguts escriptors en l'àmbit hispanoamericà i espanyol per a oferir­ la visió que tenen de Cortázar.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464