Saltar apartados

Poemas musicados de Estellés llegan a la UA con el espectáculo "Demà Serà una cançó"

 

4 d'octubre de 2013

Diversos intèrprets se citaran el pròxim dimarts 8 d'octubre, a les 12 h, en el Paranimf de la Universitat d'Alacant, per a donar vida a poemes musicats de Vicent Andrés Estellés amb l'espectacle Demà serà una cançó, títol del disc editat per l'Acadèmica Valenciana de la Llengua amb motiu de la declaració del poeta com a Escriptor de l'Any 2012.

La presentació de l'espectacle comptarà amb l'assistència de la Secretària de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verònica Cantó, i de Josep Ochoa, director del Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística de la UA.

Josep Vicent Frechina ha coordinat l'edició d'aquest disc que inclou vint cançons de cantants i grups, entre els quals es troben Ovidi Montllor, Araceli Banyuls, Carles Barranco, Remigi Palmero, Al Tall, Maria del Mar Bonet, Paco Muñoz, Celdoni Fonoll, Carraixet o Mirna, entre altres. L’entrada és lliure amb invitació, disponibles ja en el MIC (Informació Cultural del Museu de la Universitat d'Alacant).

Demá serà un cançó és una antologia que reuneix un bon mostrari de poemes musicats realitzats sobre gèneres populars. El CD és una col·lecció de cançons que recorre els últims quaranta anys de la nostra història i que evidencia l'enorme i redoblada incidència cultural d'Estellés.

Frechina, coordinador d'aquesta antologia musical, destaca que l'obra d'Estellés “ha suscitat una adhesió col·lectiva que, lluny de refredar-se amb el temps, sembla créixer cada dia a mesura que es guanya la perspectiva necessària per a ponderar les aportacions i s'assimila l'anarquia editorial amb què va ser presentada en societat”.

Estellés és, des de la seua clamorosa irrupció a principis de la dècada de 1970, “el poeta valencià més popular i admirat”, segons afirma Frechina, “i una bona prova d'aquesta popularitat són els més de dos centenars de musicalitzacions que s'han fet dels seus poemes”, hi afig.

Finalment, Josep Vicent Frechina ha assegurat que “la poesia d'Estellés sembla gaudir d'una qualitat líquida que li permet adaptar-se a qualsevol partitura: composicions de música contemporània, cant coral, cançó d'autor o músiques populars de tota classe de gènere i filiació, accepten de bon grat els versos estellesians que imposen la seua visió del món i la seua força expressiva a qualsevol ritme i melodia amb què se serveixen”.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464