Saltar apartados

L'Arxiu de la Democràcia es posiciona com un projecte viu de diàleg entre Universitat i societat

Ha renovat el seu portal web amb espais i aplicacions que permeten un accés més directe a col·leccions i exposicions virtuals

 

D'esquerra a dreta: Josep Bevià, Emilia Bolinches, Manuel Palomar, Josep Lluís Albiñana, Josep Sempere i Francisco Sevillano.

Alacant, 16 d'octubre de 2013

Gràcies a les donacions de Josep Lluís Albiñana i Olmos, José Albero Balaguer, Emilia Bolinches Ribera, José Castaños Lajarín, María Gisbert Sánchez i Josep Sempere, l'Arxiu de la Democràcia de la Universitat d'Alacant continua treballant per la conservació de la memòria documental de la Transició i la consolidació de la democràcia a Alacant. Això és el que anit van assegurar, durant la celebració de l'acte anual de l'Arxiu de la Democràcia, Manuel Palomar, rector de la UA; Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística; Josep Bevià, president honorífic de l'Arxiu de la Democràcia, i Francisco Sevillano, historiador i director de l'Arxiu de la Democràcia, a més de Josep Lluís Albiñana, Emilia Bolinches i Josep Sempere.

Durant l'acte, celebrat a la Seu Ciutat d'Alacant, tant Bevià com Palomar van coincidir a destacar el caràcter viu i obert de l'Arxiu, com a projecte de diàleg entre la Universitat d'Alacant i la societat. Francisco Sevillano va presentar un vídeo institucional de l'Arxiu, realitzat pel Taller d'Imatge de la Fundació General de la UA, que mostra les instal·lacions, el personal tècnic i algunes activitats, a més de la filosofia i els objectius de l'Arxiu. A més, Sevillano va donar a conèixer la nova web, que compta amb espais i aplicacions que permeten un accés més directe a col·leccions digitals i exposicions virtuals.

En 2013, hi ha hagut un total de tretze noves donacions de documents, entre les quals hi ha la documentació personal de José Castaños Lajarín, diputat provincial per Alacant en 1937, secretari del governador civil d'Alacant i comissari polític a la base naval de Cartagena fins que s'exilià Algèria. A més, s'ha recollit premsa i revistes des de la dècada dels 50 fins al període de la Transició.

També s'ha accedit a audiovisuals sobre diversos actes celebrats a Alacant per a la recuperació de la memòria històrica, documentació de l'associació Club de Amigos de la Cultura de Villena i arxius sonors i fotogràfics sobre el període preautonòmic. Aquesta última part està en procés de donació per part de Josep Lluís Albiñana, primer president del Consell del País Valencià, qui, durant a l'acte anual de l'Arxiu de la Democràcia, va assegurar sentir-se molt satisfet d'aportar la seua documentació, ja que la història té una importància total com a font de coneixement.

 

Notícia relacionada:

L'Arxiu de la Democràcia estrena portal i vídeo institucional per a celebrar el 10è acte anual

 

GALERIA D'IMATGES

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464