Saltar apartados

La Dama d'Elx inaugura la galeria d'Emblemes de les nostres seus de la Universitat d'Alacant

L'exposició, situada al vestíbul de l'edifici de Rectorat, s'inaugura el pròxim dimecres amb l'assistència del rector i l'alcaldessa il·licitana

 

Alacant, 15 d'octubre de 2013

Amb una còpia del bust iber de la Dama d'Elx s'inaugura la galeria d'Emblemes de les nostres Seus de la Universitat d'Alacant, una iniciativa amb la qual es pretén promoure un acostament entre la institució i els diferents municipis de la província amb extensió universitària. La mostra, de caràcter permanent, estarà situada al vestíbul de l'edifici de Rectorat i Serveis Generals. La inauguració oficial del primer dels emblemes, dedicat a la Fundació Universitària de Recerca Arqueològica l’Alcúdia d'Elx, tindrà lloc el pròxim dimecres, dia 16 d'octubre, a les 12.30 hores. L’acte comptarà, entre altres personalitats, amb la presència del rector de la UA, Manuel Palomar, l'alcaldessa d'Elx, Mercedes Alonso, el director de l’Alcúdia, Rafael Ramos, i alguns dels membres del seu patronat, així com del vicerector de Cultura, Esport i Política Lingüística, Carles Cortés.

La Fundació Universitària de Recerca Arqueològica l’Alcúdia d'Elx va nàixer en 1996 gràcies a un acord entre l'ajuntament il·licità, la UA i la família Ramos, propietària del jaciment. Fruit d'aquest conveni són l'actual Museu i el Centre d'Interpretació, que s'han convertit el referències obligades dins del panorama arqueològic nacional. Des d'aquest estiu, a través del vicerectorat de Cultura, Esport i Política Lingüística, responsable així mateix de les seus i l'extensió universitària, s'ha iniciat un pla de foment del jaciment amb visites programades i activitats culturals complementàries com a teatre a l'aire lliure i demostracions gastronòmiques.

 

Altres municipis amb representació

Escultures, facsímils, objectes de la tradició popular... fragments d'història representats de les més diverses formes han sigut triats per cadascuna de les vuit seus amb què, a més del jaciment de l’Alcúdia, estaran representades en la galeria d'Emblemes de les nostres seus, que s'acabarà de completar al llarg del pròxim mes de novembre. Amb ella i la mostra permanent dels seus objectes singulars es donarà una major visibilitat i presència de les Seus Universitàries representades en l'exposició: Cocentaina, Oriola, Villena, Benissa, Biar, la Nucia, Xixona i Alacant.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464