Saltar apartados

La innovació i la tecnologia aplicada a la seguretat, a debat en la UA

El pròxim dimecres 16 d'octubre, a les 11.30 h, tindrà lloc, en la sala de graus de la Facultat de Dret, la inauguració del VI Seminari sobre Seguretat i Defensa

 

Alacant, 14 d'octubre de 2013

En l'àmbit militar, la innovació i la tecnologia són un component essencial de les capacitats militars: la tecnologia augmenta les capacitats i redueix les incerteses. Sota aquesta premissa la Universitat d'Alacant acull el sisè seminari sobre Seguretat i Defensa dirigit per les professores titulars de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals, María Adelaida de Almeida i Vicenta Carreño.

El seminari, que s'inaugura el pròxim dimecres 16 d'octubre, a les 11.30 h, en la sala de graus de la Facultat de Dret, comptarà amb Manuel Palomar, rector de la UA; Francisco Arribas Mir, general de la Brigada de l'Exèrcit de Terra, cap del Comandament d'Operacions Especials i comandant Militar d'Alacant; Miguel Ángel Ballesteros, general de Brigada de l'Exèrcit de Terra, director de l'Institut Español d'Estudis Estratègics; i José Carlos Martínez, capità de navili i subdelegat del Ministeri de Defensa a Alacant.

Organitzat pel Departament de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Facultat de Dret i el Centre Superior d'Estudis de la Defensa Nacional (CESEDEN) -Ministeri de Defensa- , aquesta sisena edició proposa analitzar el paper que juga la innovació i la tecnologia en la Seguretat i Defensa de l'Estat. En aquest marc, el comandant Ignacio García Sánchez, segon director de l'Institut Espanyol d'Estudis Estratègics i capità de navili, presentarà una conferència sobre “La nova geopolítica d'Àrtic: la importància de la innovació i la tecnologia”.

Per la seua banda, Francisco Escolano, professor titular del Departament de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial de la UA, tractarà la “Visió artificial en robots aeris (drons), submarins i terrestres. Visió mòbil”; i el capità de l'Especialitat Fonamental de Transmissions d'Alacant, Jorge Martínez Corbalán, abordarà el tema de la tecnologia aplicada a la Defensa.

“Les Forces Armades necessiten mantenir-se en l'avantguarda del coneixement tecnològic, bé generant directament R+D, bé utilitzant la recerca desenvolupada des d'altres àmbits. No és casualitat que un seminari sobre Seguretat i Defensa, sobre innovació i tecnologia, siga en la Universitat d'Alacant, institució capdavantera en aquest camp”, assenyalen les directores del seminari.

“El futur del resultat d'aquest treball ha de ser patentat”, apunten les professores. En aquest sentit, es comptarà amb la ponència del professor del Departament de Dret Civil de la UA, Gabriel Marín, “La patent militar: un secret a veus”.

La clausura del sisè seminari sobre Seguretat i Defensa, dirigit tant a professors com a estudiants de la UA, comptarà amb la participació de Pedro Femenía, degà de la Facultat de Dret; Javier Yohn, capità de navili i comandant naval de la província d'Alacant, i Antonio Roberto Lázaro, coronel en cap de la Comandància de la Guàrdia Civil d'Alacant.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464