Saltar apartados

La UA presentarà alternatives d'innovació a les empreses d'Ontinyent

 

Alacant, 15 d'octubre de 2013

Durant el Fòrum i+t Ontinyent 2013, la Universitat d'Alacant informarà les empreses de la zona sobre alternatives d'innovació. Aquesta jornada, que es durà a terme aquest dijous, té l'objectiu de potenciar la referència del Clúster Nacional d'Innovació i Sostenibilitat (INNOVALL) i els seus components, una agrupació nascuda i desenvolupada a Ontinyent i el seu entorn.

En el transcurs d'aquesta trobada, Manuel Palomar, rector de la Universitat d'Alacant, presentarà quatre tecnologies de la UA i, en qualitat de president de la Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes, el Banc de Patents de la Comunitat Valenciana. Jorge Rodríguez, alcalde d'Ontinyent, hi exposarà els avantatges d'invertir en aquesta localitat de la Vall d'Albaida.

La UA hi estarà també representada per Amparo Navarro, vicerectora de Recerca, Desenvolupament i Innovació; Rafael Muñoz, vicerector de Campus i Sostenibilitat, que hi assistirà com a investigador; i María Jesús Pastor, directora del Secretariat Transferència de Coneixement, a més d'altres investigadors i un equip de l'Oficina de Transferència de la Recerca.

Les quatre tecnologies que la UA presentarà en aquest fòrum inclouen un procediment per a eliminar la tinta impresa dels films plàstics utilitzats en embalatges flexibles. Mitjançant aquest procés, s'aconsegueix una pel·lícula exempta de tinta i apta per al reciclatge, a causa de la gran qualitat i puresa que presenta. Una altra tecnologia és un mètode molt senzill i ecològic amb bioestimulants, que permet obtenir i acumular grans quantitats de resveratrol extracel·lular a partir de cultius cèl·lules de vinya. Aquesta és una substància amb activitat antibiòtica i farmacològica amb un ampli ventall d'efectes favorables. Les altres dues tecnologies són un parany catalític basat en un material adsorbent, per a reduir les emissions d'hidrocarburs en els gasos d'eixida d'un motor de combustió interna, sense metalls nobles d'alt cost, cosa que el diferencia d'altres materials existents. L'altra són diverses tècniques sobre el llenguatge humà per a la conversió de la informació documental en coneixement; cinc aplicacions que es basen a localitzar els aspectes rellevants de la informació i en descarten tot allò superflu (tant en webs com en bases de dades de textos digitalitzats), per a posteriorment analitzar, classificar, i descobrir el coneixement ocult en la documentació i, així, generar bases de dades estructurades i especialitzades.

Els grups de recerca de la UA que han desenvolupat aquestes quatre tecnologies són, respectivament, els de Residus, Piròlisi i Combustió; Proteòmica i Genòmica Funcional de Plantes; Materials Carbonosos i Medi Ambient; i Processament del Llenguatge Natural i Sistemes d'Informació.

L'Agrupació d'empreses Innovadores, INNOVALL, va ser una iniciativa de COEVAL, la Confederació Empresarial de la Vall d'Albaida, per a dinamitzar la innovació i impulsar la cooperació entre els agents que componen el teixit econòmic i empresarial de la comarca.

La jornada se celebrarà a partir de les 09.00 h del 17 d'octubre al Centre Cultural Caixa Ontinyent.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464