Saltar apartados

Manuel Palomar presenta quatre propostes del Banc de Patents de la Universitat d'Alacant en el Fòrum Tecnològic d'Ontinyent

Ontinyent, 18 d'octubre de 2013

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, va assistir ahir al Fòrum d'Innovació i Tecnologia IMAST d'Ontinyent, impulsat pel govern d'Ontinyent i el Clúster Nacional d'Innovació INNOVALL, en el qual han participat 24 empreses d'un sector que factura prop de 250 milions d'euros anuals i dóna ocupació a més de 700 treballadors en la zona.

El rector, que va participar tant en l'acte inaugural com en el de cloenda, va ser l'encarregat de presentar el “Banc de Patents” impulsat per les universitats públiques i la Generalitat, així com d'introduir quatre de les principals apostes investigadores que s'estan desenvolupant en aquests moments en la Universitat d'Alacant. Palomar, que va agrair a l'Ajuntament d'Ontinyent i a INNOVALL haver pogut participar en aquesta iniciativa, va reclamar el suport de l'administració valenciana en un escenari d'innovació “en el qual les universitats estem compromesos, i en el qual, després d'aquest magnífic fòrum, estem doblement il·lusionats”.

Els assistents, entre els quals va destacar el conseller d'Economia de la Generalitat Valenciana, Máximo Buch, van coincidir a assenyalar la capacitat de les empreses d'Ontinyent i la seua comarca per a reinventar-se, reconvertir-se i guanyar competitivitat: son un exemple per a tot el teixit empresarial valencià”

En l'acte, que va reunir en el Centre Cultural de Caixa Ontinyent a destacats representants del món universitari i empresarial valencià, Buch destacava l'esforç conjunt de tots els sectors en la potenciació de la “reindustrialització intel·ligent”, elogiant en aquest sentit “el lideratge i la claredat de visió de l'Ajuntament, en la seua aposta per la innovació i la tecnologia com a eixos del desenvolupament futur de la ciutat i del seu entorn”.

Una comitiva d'investigadors, docents i personal tècnic de la Universitat d'Alacant es va encarregar d'explicar detalladament quatre de les idees de negoci basades en la transferència de coneixements que representen la UA en Banc de Patents .

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, va mostrar la seua satisfacció pel transcurs del fòrum i va aprofitar per a reivindicar un major suport del Consell a les comarques de l'interior. Per la seua banda, el president del Clúster INNOVALL, Rafael Pla, va reivindicar el paper “clave” dels clústers en les directrius de política empresarial europea per als pròxims anys, incidint en el caràcter “único” del clúster, basat en un model “muy senzill, amb una mínima estructura, intersectorial de veritat, dinàmic i creador de valor afegit a través de la innovació sostenible”. Pla va destacar que INNOVALL “és una plataforma forta, a disposició de qualsevol empresari gran o xicotet, de qualsevol ciutat, perquè sota una mateixa marca es pot projectar a tothom”, i va sol·licitar al Conseller Buch l'interès per estar presents en els esdeveniments i missions comercials internacionals que realitze la Generalitat Valenciana.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464