Saltar apartados

Palomar i Alonso reclamen la tornada de la Dama en la inauguració d'"Emblemes de les nostres seus" de la Universitat d'Alacant

L'exposició, de caràcter permanent, se situa en el vestíbul de l'edifici de Rectorat i comptarà amb objectes representatius de nou municipis de la província

 

 

 

Alacant, 16 d'octubre de 2013

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, i l'alcaldessa d'Elx, Mercedes Alonso, han coincidit a reclamar el retorn de la Dama a la ciutat d'origen. La petició pública ha tingut lloc en el si de la inauguració de l'exposició “Emblemes de les nostres Seus” de la Universitat d'Alacant, que es posa en marxa amb una reproducció del bust iber en representació de la Fundació Universitària de Recerca Arqueològica l'Alcúdia d'Elx, de qui la UA és patrona fundadora.

L'objectiu de la galeria és “promoure un acostament entre la institució i els diferents municipis de la província que compten amb extensió universitària, siguen o no Seus Universitàries aquestes”, ha explicat Manuel Palomar, que ha destacat que “es tracta d'un acte de posicionament i visualització de les relacions que la UA manté amb el seu entorn”. Per al rector, començar amb la inauguració de l'emblema d'Elx “reforça els llaços existents i ret compte de les excel·lents relacions que mantenim els dos equips de govern”.

L'acte se celebra en el vestíbul de l'edifici de Rectorat i Serveis Generals, on se situa aquesta exposició que tindrà un caràcter permanent. Hi han participat, a més, els representants de la família Ramos, Rafael, Alejandro i Ángela, propietaris del jaciment, així com de diferents membres de l'equip de govern municipal il·licità i de la UA. Durant els parlaments, l'alcaldessa ha comentat que “és un honor que la Dama, com a símbol de la història, el jaciment i la ciutat inaugure aquesta galeria en una universitat a la qual també considere il·licitana perquè molts dels nostres estudiants vénen a formar-se ací”.

Per la seua banda, Rafael Ramos ha ressaltat la “importància” simbòlica d'aquest acte, ja que considera que la Dama és un element “integrador”. Ramos ha avançat que una part important de l'Alcúdia estarà present dins de molt poc en el MUA.

Després de l'acte, l'alcaldessa ha demanat a la comunitat universitària alacantina el seu suport per al document de petició de la Dama que volen reexpedir al Ministeri de Cultura. Alonso ha demanat disculpes pel seu atreviment, però ha assegurat que “el retorn de les peces històriques als seus llocs d'origen pot suposar una important reactivació per al turisme de la zona”. A més del rector, el nombrós públic assistent s'ha sumat a la reivindicació signant el document.

 

Reproducir
Reproducir
Declaracions del rector i de l'alcaldessa d'Elx Declaracions de Rafael Ramos

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464