Saltar apartados

UA i Fundació Marjal creen una càtedra internacional per a investigar en l'aplicació de valors saludables

Se centrarà en els residents internacionals i tindran els premis d'Edificació com a punta d’espasa

Alacant, 16 d'octubre de 2013

La Càtedra Marjal Healthy serà un nucli de reflexió, debat i recerca en els diferents paràmetres de la vida saludable, sobretot, en estudis relacionats amb residents internacionals a Espanya, les seues necessitats, les seues inquietuds i en definitiva la seua integració en els valors saludables del nostre territori. Amb aquestes paraules s'ha definit aquest matí la nova càtedra creada per la Universitat d'Alacant i la Fundació Marjal. La signatura del conveni específic l'han formalitzada el rector, Manuel Palomar, i el president de la Fundació, Francisco Gómez Andreu, en el despatx rectoral. L'anunci de creació d'aquesta càtedra, la primera de caràcter internacional de la UA, es va fer el passat mes de juliol en l'acte de lliurament de la setena edició del Premi Internacional d'Edificació Saludable, que promouen les dues institucions.

Segons s’indica en el conveni, la Càtedra Marjal Healthy podrà comptar amb la col·laboració d'altres institucions o empreses nacionals o internacionals i tant les seues accions com els cursos, comptaran amb un reconeixement acadèmic. De moment, segons han apuntat des de Marjal,”ja hi ha algunes universitats europees amb les quals es col·laborava i es treballarà per a incorporar-ne altres a diferents projectes”. D'aquesta manera, els premis continuaran sent “la punta d’espasa” de la càtedra, per la qual cosa es continuarà investigant en nous materials i maneres constructives sostenibles que afavorisquen la vida saludable.

Segons Francisco Gómez, “el grup Marjal creu en la recerca com a mecanisme essencial per a la innovació i l'avanç. Vincular-nos a la ciència i a les universitats ens diferencia i projecta internacionalment, i creiem que estaria bé que altres entitats també hi apostaren per estrènyer aquests llaços”.

El rector, per la seua banda, ha destacat la importància d'aquest tipus d'iniciatives perquè facilita l'intercanvi de coneixement i promou recerques aplicades que poden ser de gran rendiment per al món empresarial.

L'acte ha comptat, entre altres, amb la presència tant de la secretària, com del sotssecretari general de la Universitat d'Alacant, Aránzazu Calzada i Salvador Palazón, de qui depenen les càtedres universitàries, així com la directora de la fundació Marjal, Sofía Blasco.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464