Saltar apartados

Investigadors de la UA desenvolupen un nou morter de ciment a partir de residus de posidònia oceànica

Alacant, 22 d'octubre de 2013

Investigadors de la Universitat d'Alacant ha desenvolupat un nou procediment per a fabricar formigó amb el qual s'aconsegueix una major resistència. Es tracta d’un nou morter amb base de ciment Portland amb addició de cendres obtingudes a partir de residus de posidònia oceànica.

Aquesta nova mescla, desenvolupada i patentada pel Grup de Recerca de Tecnologia de Materials i Territori, permet millorar propietats mecàniques, com l'augment de les resistències inicials, i resol un problema ambiental donant valor als residus de posidònia oceànica.

“Actualment, les addicions en forma de cendres utilitzades són les cendres volants, les característiques de cada cendra volant en particular, afecten les resistències del morter o formigó en una determinada edat i l'evolució d’aquestes, produint un retard en les resistències inicials, encara que si es manté el morter o formigó en estat humit, l’activitat putzolànica contribueix a augmentar-ne la resistència a edats posteriors, oferint fins i tot més resistència que el morter o formigó sense cendres volants”, explica el professor José Miguel Saval Pérez, pertanyent al Departament d'Enginyeria de la Construcció, Obres Públiques i Infraestructura Urbana de la Universitat d'Alacant.

“En el cas de l'ús de les cendres procedents de la calcinació de residus de posidònia oceànica, es produeix l'efecte totalment contrari, i s’aconsegueix un augment de les resistències inicials dels morters addicionats”, hi afig José Miguel Saval.

El grup ha dissenyat aquest nou morter i hi ha treballat de manera que se n'ha caracteritzat, entre altres aspectes, la fluorescència, el comportament i resistències de compressió per a diferents proporcions de posidònia en el morter.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464