Saltar apartados

Joves investigadors presenten els treballs en "Dones, Premsa i Control de l'Ortodòxia" de la UA

Dides, granadures i creences populars, dones guaranís i cerimònies són els temes de les primeres ponències en el primer seminari internacional

 

Alacant, 25 d'octubre de 2013

El compromís amb la ciència, que implica difondre els treballs de recerca, ha motivat la posada en marxa del primer seminari internacional de joves investigadors “Dones, Premsa i Control de l'Ortodòxia en els Segles Moderns. Noves aportacions”. L'esdeveniment naix amb vocació de ser un punt de trobada entre especialistes modernistes de diverses universitats nacionals i estrangeres, per a donar a conèixer els resultats i les noves línies de recerca dels projectes doctorals o postdoctorals. Per això, i des de l'Àrea d'Història Moderna de la Universitat d'Alacant, els becaris contractats predoctorals i postdoctorals han impulsat aquest seminari de caràcter internacional. Entre els objectius hi ha, a més, els d’acostar les línies de recerca desenvolupades en el Departament d'Història Medieval, Moderna i Ciències i Tècniques Historiogràfiques a l'alumnat de la Llicenciatura d'Història, graus d'Història i Humanitats i del Màster Interuniversitari en Història i Identitats Hispàniques en el Mediterrani Occidental (segles XV-XIX). Aquestes són les finalitats sota les quals s'ha organitzat aquesta trobada, de caràcter internacional, que aspira a convertir-se en un punt de trobada entre especialistes modernistes de diverses universitats nacionals i estrangeres.

Les àrees temàtiques Gènere i Espiritualitat, Societat i Religiositat centraran les exposicions dels estudiosos que acudeixen els dies 28 d'octubre, 14 de novembre i 18 de desembre a la sala de graus de l'edifici III de la Facultat de Filosofia i Lletres. La qualitat de les ponències i dels científics convidats està avalada per haver aconseguit beques en concursos competitius públics d'àmbit autonòmic i estatal, tant a Espanya com en altres països europeus.

La primera sessió, Gènere i Espiritualitat, prevista per al dilluns 28 d'octubre, de 9.30 a 13.00 h, convida a Rosa Tribaldos Soriano, de la UA, Andreia Martins Torres i María José Ortega Chinchilla, les dues de la Universidade Nova de Lisboa i Universidade dos Açores, a exposar recerques com “La criminalització de les dides a Portugal en el segle XVIII”, l'autora de la qual és Ortega Chinchilla.

La direcció científica i la coordinació del seminari són a càrrec de Mar García Arenas, Adrián García Torres i Rosa Tribaldos Soriano.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464