Saltar apartados

La UA celebra el Dia Mundial de la Visió amb una jornada de revisions optomètriques

El pròxim dimecres 23 d'octubre es col·locaran quatre llocs de refracció en els baixos de la Biblioteca General en horari de 9 a 17 hores

 

Alacant, 21 d'octubre de 2013

Sota el lema Salut Visual per a tots, la Universitat d'Alacant commemora el Dia Mundial de la Visió celebrat el passat 10 d'octubre. Així, dimecres que ve 23 d'octubre, emmarcat dins del projecte Universitat Saludable, es posarà a la disposició de tota la comunitat universitària la possibilitat si es fes una revisió optomètrica.

Sota el lema Salud Visual per a tots, la Universitat d'Alacant commemora el Dia Mundial de la Visió celebrat el passat 10 d'octubre. Així, el pròxim dimecres 23 d'octubre, emmarcat dins del projecte Universitat Saludable, es posarà a la disposició de tota la comunitat universitària la possibilitat de fer-se una revisió optomètrica.

Amb quatre llocs refractius col·locats en els baixos de la Biblioteca General des de les 9 fins a les 17 h, en horari ininterromput, estudiants de quart curs del Grau d’Òptica i Optometria, sota la direcció d'un professor, faran un examen visual a tot el que ho desitge. En cas en què en aquesta primera revisió els futurs òptics optometristes detecten alguna patologia, dirigiran el pacient a la Clínica Optomètrica de la Universitat d'Alacant per a una exploració més exhaustiva.

D'altra banda, connectada a una pantalla, una làmpada de fenedura mostrarà als participants, a temps real, l'estructura de l'ull. Aquest instrument és un microscopi binocular dotat d'una potent font de llum que permet veure en tres dimensions i amb una amplificació que oscil·la entre 6 i 40 augments, les estructures del pol anterior de l'ull: parpella, còrnia, iris, cristal·lí...

Un dels objectius d'aquesta jornada és, a més de treballar per la salut visual i promocionar la titulació, donar a conèixer la Clínica Optomètrica situada en l'edifici d'Òptica de la Facultat de Ciències. Un centre docent i assistencial que està funcionant des de l'any 2001 i presta servei als membres de tota la comunitat universitària. A més, facilita l'ensenyament clínic de l'Optometria, amb pacients reals, als alumnes matriculats en el grau, i atén sectors de població amb escassos recursos econòmics o col·lectius específics mitjançant convenis subscrits entre la Universitat d'Alacant i diferents institucions públiques.

Des de l'organització de la jornada Salud Visual per a tots apunten la importància de considerar els òptics optometristes com a personal sanitari reconegut dins de l'atenció primària. “Les competències d'aquests professionals van més enllà de tòpics com: els òptics solament venen ulleres. Es tracta d'un col·lectiu que ofereix un servei complet al costat d'oftalmòlegs i investigadors”, apunta José Ramón Martínez Riera, responsable del projecte Universitat Saludable que depèn del Vicerectorat de Campus i Sostenibilitat.

Durant les revisions, els usuaris rebran un marcapàgines amb consells saludables per als nostres ulls i es col·locaran pantalles amb continguts sobre salut visual i un vídeo promocional sobre el Grau d'Òptica i Optometria.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464