Saltar apartados

La UA se suma a la celebració mundial de la Setmana de l'Accés Obert 2013

L'objectiu d'aquesta iniciativa és conscienciar la comunitat científica dels avantatges de la publicació en accés obert

Alacant, 21 d'octubre de 2013

Des d'avui, i fins al pròxim 27 d'octubre, la Universitat d'Alacant se suma a la celebració mundial de la Setmana de l'Accés Obert. Una oportunitat per a la comunitat acadèmica i científica de continuar aprenent sobre els beneficis potencials de l'accés obert com una norma en l'aprenentatge i en la recerca.

L'Open Access o Accés Obert implica la disponibilitat lliure en Internet de la literatura de caràcter acadèmic o científic, i permet a qualsevol usuari llegir, descarregar, copiar, distribuir, imprimir, cercar o referenciar el text complet dels documents. Hi ha dues vies a través de les quals els treballs dels autors/investigadors poden estar disponibles en Accés Obert. La primera és publicar en revistes d'Accés Obert: revistes científiques amb avaluació d’experts (peer-review), edició i publicació comparables a les revistes tradicionals però que estan accessibles sense necessitat de compra o subscripció.

L'altra via és l'autoarxiu en un repositori d'accés obert: això significa que, a més de la publicació dels articles en les revistes científiques -tradicionals o d'accés obert- els autors poden dipositar-los en els repositoris institucionals o disciplinaris (temàtics).

Un dels principals avantatges de la publicació en accés obert és que donen una major visibilitat i impacte a les recerques ja que estan accessibles per a tothom en d'Internet. Així mateix, com a lectors, els investigadors es beneficien de l'accés i ús del text complet de totes les recerques publicades en la seua àrea, no solament les recerques a les quals puga accedir per la subscripció que té la institució.

La Universitat d'Alacant compta amb un Repositori Institucional, RUA, reconegut com un dels més destacats en el món ja que ocupa el lloc 59è en el Rànquing Web de Repositoris del Món.

 

Notícies relacionades:

El Repositori Institucional de la Universitat d'Alacant entre els millors del món

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464