Saltar apartados

La Universitat d'Alacant atorgarà el XII Premi Maisonnave a la Fundació Peláez Castillo

El Consell de Govern rebutja els incidents que va viure la professora Esquembre en el Congrés dels Diputats

Alacant, 23 d'octubre de 2013

Pel seu suport continuat en defensa dels valors cívics, de la promoció de l'educació i la cultura en la ciutat d'Alacant, per la seua sensibilització amb la societat alacantina mitjançant iniciatives socials i patronatge, el Consell de Govern de la Universitat d'Alacant ha aprovat per unanimitat la concessió del XII Premi Maisonnave a la Fundació Manuel Peláez Castillo.

En l’argumentació per a defensar la proposta, que com és habitual eleva al Consell el vicerector de Cultura, Esport i Política Lingüística, Carles Cortés hi ha destacat el vessant social del fundador, Manuel Peláez Castillo, “un dels empresaris ‘más importants’ i de major prestigi a la Comunitat Valenciana”, ha dit. Cortés ha assenyalat que “l'increment de l'activitat d'aquest grup empresarial ha estat acompanyat des dels orígens per accions de responsabilitat social, creades per a promocionar i fomentar actuacions que reverteixen positivament en aspectes socials, culturals, educatius i científics per a la població”.

 

Informe del rector

El Consell de Govern de la UA ha rebutjat els incidents que va viure la professora del Departament de Dret Constitucional, María del Mar Esquembre, en el Congrés dels Diputats. “Les mesures de seguretat a les quals va ser sotmesa no solament són desproporcionades sinó que atempten contra els drets fonamentals, la integritat moral i la intimitat”, ha dit el rector.

De cara a la vaga convocada per a demà dijous, dia 24 d'octubre, el rector ha informat el Consell de la decisió que les retencions de retribucions que es deriven de l'exercici d’aquest dret de vaga es destinaran a incrementar l'import de beques per a estudiants de la universitat.

Manuel Palomar ha explicat la postura de les universitats públiques valencianes davant l'Acord sobre la Societat Civil proposat per la Generalitat Valenciana. El rector, que en l'actualitat ostenta la presidència de la conferència de rectors valencians, CRUPV, ha explicat que les universitats “estem amb el fons de l'acord, però no podíem adherir-nos a un document en el qual no es preveia el nostre compromís amb la societat”. Palomar, que va assistir a l'acte organitzat en la zona de l'America’s Cup a València com a portaveu de la CRUPV, ha llegit el document elaborat pels cinc rectors en el qual s'arreplega “El compromís del sistema universitari públic valencià amb la societat valenciana”. S’hi reclama la importància de les universitats “com a motor de canvi i progrés de la nostra societat”, així com “l’aposta per la innovació tecnològica i de processos” i el paper “en la creació d'un teixit industrial intensiu en l'ús del coneixement i generador d'ocupació de qualitat que garantisca un creixement intel·ligent”. A més, s'hi exigeix un pla de finançament plurianual com a marc de referència per a garantir els recursos suficients “per al funcionament de les universitats en el marc de l'autonomia universitària”.

 

Altres assumptes

Entre els assumptes de tràmit tractats en la reunió, el Consell ha acordat l'adhesió de la UA a la sol·licitud presentada conjuntament pels ajuntaments d'Asp i el Fondó de les Neus perquè les romeries i les festes que se celebren en honor de la Mare de Déu de les Neus es declaren d'Interès Turístic per a la Comunitat Valenciana.

A més, s'ha informat que l'artista polifacètic i professor de la Universitat d'Alacant, Gaspar Jaén, ha donat dos dibuixos de la seua propietat i autoria que passaran a formar part dels fons artístics del MUA. Les dues obres, valorades en mil cent euros, es titulen Col·lecció de pètals i Fulles d’herba.

 

Comenta aquesta notícia en Facebook o en Twitter.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464