Saltar apartados

Amb més de 500 participants, la marató de donació de sang simultània de la UA torna a ser un èxit

 

 

Durant tota la jornada els punts d'extracció van estar a ple rendiment

 

Alacant, 31 d'octubre de 2013

La marató de donació de sang celebrada dimecres passat, 30 d'octubre, en la Universitat d'Alacant, va superar totes les previsions amb una alta participació de donants durant tota la jornada. En total, 506 persones es van presentar en els quatre punts d'extracció simultània col·locats en l'edifici de Rectorat, Aulari I i II, i Facultat de Ciències, i es van fer 441 donacions.

Algunes de les dades més destacades ha sigut la quantitat de nous donants, 208 persones, i l'alta participació d'estudiants de la Universitat d'Alacant gràcies a l'eficaç treball de captació i promoció dels alumnes de quart curs d'Infermeria que, per primera vegada i de manera voluntària, s'han sumat a la iniciativa.

Des del projecte Universitat Saludable de la UA, José Ramón Martínez Riera, director de Secretariat de Sostenibilitat i Salut Laboral, apunta que “l’èxit de la convocatòria ha sigut absolut amb una gran afluència de donants durant tot el dia i sense produir-se cap incident”.

Per la seua banda, el Centre de Transfusió d'Alacant insisteix en la importància de l'organització d'aquestes maratons, ja que la sang és un element fonamental en la majoria d'intervencions quirúrgiques i en el tractament de moltes malalties. En concret, com assenyala María Teresa Garro Martínez, sotsdirectora d'Infermeria del centre, “toda la província d'Alacant es proveeix gràcies a la solidaritat de 50.000 donants”.

 

Notícia relacionada:

La UA organitza una nova marató de donació de sang amb quatre punts d'extracció simultanis

 

Per primera vegada estudiants de quart curs d'infermeria hi van participar com a promotors de la donació

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464