Saltar apartados

Especialistes i professionals de Brasil, Mèxic i Espanya analitzen en la UA el moviment cooperativista com a motor de progrés social

Del 4 al 6 de novembre en el VIII Curs Internacional de Cooperativisme, Desenvolupament Rural i Medi Ambient

 

Alacant, 30 d'octubre de 2013

Amb l'objectiu d'analitzar els principis de compromís territorial de moviments cooperativistes i les millores de les condicions de vida en el medi rural, la Universitat d'Alacant celebra el VIII Curs Internacional de Cooperativisme, Desenvolupament Rural i Medi ambient: Especial Compromís Social i Solidari del 4 al 6 de novembre. Especialistes universitaris i professionals de Brasil, Mèxic i Espanya tractaran experiències reals de cooperatives i agrupacions que han contribuït al desenvolupament social com és el cas de l'Associació de Joves Solidaris d'Alacant. Una organització que, des d'un programa municipal de revitalització i dinamització del barri Joan XXIII, treballa i participa en la comunitat amb diverses activitats de caràcter sociocomunitari.

Un dels eixos protagonistes en aquesta VIII edició són les alternatives del model cooperativista i emprenedories solidàries en un entorn marcat per la crisi i les retallades socials. En aquest sentit, s'hi analitzarà l'impacte social, econòmic, mediambiental i cultural de cooperatives de l'Amazònia de l'estat del nord de Pará i el del sud de Paraná (Brasil), així com pràctiques territorials i polítiques públiques en el medi rural mexicà.

Un altre dels blocs temàtics aprofundirà en l'educació i polítiques educatives com a fortalesa i suport de les cooperatives i associacions.

El vicerector de Relacions Internacionals, Juan Llopis, junt amb Jorge Olcina, degà de la Facultat de Filosofia i Lletres; José Antonio Larrosa, director del Departament de Geografia Humana, així com responsables dels convenis marc que la UA manté amb les universitats brasileres Federal do Pará, Estadual de Maringá i l'Institut Federal do Pará Campus Castanhal, inauguraran el Curs Internacional de Cooperativisme, Desenvolupament Rural i Medi Ambient el pròxim dilluns 4 de novembre, a les 9.30 h, en la sala d'actes de l'Aulari II.

Organitzat pel grup de recerca Cooperativisme, Desenvolupament Rural i Emprenedories Solidàries en la Unió Europea i Llatinoamèrica, i dirigit per José Daniel Gómez López, del Departament de Geografia Humana, el curs compta amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística, i les universitats i institut procedents de Brasil que col·laboren amb la UA.

 

Programa

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464