Saltar apartados

La UA és pionera en la implantació d'un servei de videointerpretació en línia per a persones sordes

Alacant, 28 d'octubre de 2013

Emmarcat dins dels actes organitzats entorn del Dia Internacional de les Persones Sordes, la Universitat d'Alacant presenta el pioner servei de videointerpretació en línia SVisual en les secretaries dels seus set centres. Es tracta d'una plataforma virtual que permet a persones sordes o amb discapacitat auditiva i persones oïdores, comunicar-se entre si mitjançant la figura del videointèrpret de llengua de signes. D'aquesta manera, els usuaris poden intercanviar informació amb total independència i autonomia sense que siga necessari que l'intèrpret hi siga físicament present.

Els dilluns, en horari de 9 a 13 h, els interessats podran usar el servei en totes les secretaries dels centres amb l'objectiu d’integrar les persones sordes en tots els àmbits universitaris. Es tracta d'una proposta que naix d'un conveni signat entre UA i la Federació de persones sordes de la Comunitat Valenciana (Fesord CV) per a desenvolupar un pla d'actuació conjunta en l'àmbit del Projecte d'Universitat Saludable, que depèn del Vicerectorat de Campus i Sostenibilitat.

El servei d'atenció SVisual s'inaugurarà demà dimarts 29 d'octubre, a les 10.30 h, en la saló d'actes de l'Escola Politècnica Superior, a càrrec de Rafael Muñoz, vicerector de Campus i Sostenibilitat; Álvaro Prieto, director territorial de Benestar Social; Amparo Minguet, presidenta de Fesord CV; Concha Díaz, presidenta de la Confederació Estatal de Persones Sordes (CNSE) i Miguel Tamarit, president de l'Associació de persones sordes de l’Alacantí (Apesoa).

 

Programa activitats

Durant tota la jornada, la UA acollirà diferents activitats com l’ecotertúlia “Els residus no són brossa” amb la presència d'intèrprets de llengua de signes, a les 11.30 h, en la mateixa sala de l'Escola Politècnica.

Obert a tota la comunitat universitària, en la plaça de la Igualtat, de 13 a 14 h i de 17.30 a 18.30 h, també es farà el joc de rol “El dia a dia d'una persona sorda en el campus de la UA”, i taules redones sobre les persones sordes en l'àmbit de l'educació, l'ocupació, l'accessibilitat, persones majors i l’àmbit social.

 

Més informació

 

Notícies relacionades:

La UA i Fesord estrenyen els llaços per a la integració de les persones sordes

Carolina Galiana, primera estudiant amb incapacitat auditiva, membre del Claustre Universitari de la UA

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464