Saltar apartados

La UA garanteix l'autonomia de les persones sordes amb la plataforma de videointerpretació SVisual

Tots els dilluns, en horari de 9 a 13 hores, els interessats podran fer ús del servei en totes les secretaries dels centres

D'esquerra a dreta: Concha Díaz, José Ramón Martínez, Álvaro Prieto i Amparo Minguet.

Alacant, 29 d'octubre de 2013

Sota la premissa de ser la primera institució acadèmica a oferir aquest servei, la Universitat d'Alacant ha inaugurat aquest matí la plataforma d'interpretació en línia per a persones sordes SVisual. Una nova acció que converteix la UA en un espai inclusiu, saludable i sostenible que elimina moltes de les barreres comunicatives a les quals s'enfronten les persones sordes en el seu dia a dia.

Tal com ha apuntat Amparo Minguet, presidenta de Fesord CV (Federació de persones sordes de la Comunitat Valenciana), “la UA ha sigut el nostre millor company de viatge en les nostres lluites per aconseguir una major accessibilitat del col·lectiu en tots els àmbits”. Les dues institucions hi treballen des de fa 20 anys amb accions i convenis que han permès sensibilitzar la comunitat universitària, crear la biblioteca de signes, formar en llengua de signes, entre altres.

Per la seua banda, José Ramón Martínez Riera, director del Projecte Universitat Saludable que depèn del Vicerectorat de Campus i Sostenibilitat, ha agraït la implicació del personal de les secretaries dels centres en la posada en marxa del servei, i ha reiterat que “des de la UA continuarem treballant per la integració i accessibilitat de les persones sordes”.

Des de la Confederació Estatal de Persones Sordes (CNSE), la presidenta, Concha Díaz, ha reiterat el gran avanç de la implantació d'aquest servei que “garanteix que aquest col·lectiu puga accedir a qualsevol àmbit”. A més, Díaz ha aprofitat l'ocasió per a sol·licitar que la UA es convertisca en seu de la trobada estatal d'estudiants sords organitzada per a l'any pròxim.

L'acte també ha comptat amb la participació de Rafael Muñoz, vicerector de Campus i Sostenibilitat; Álvaro Prieto, director territorial de Benestar Social; Nuria Grané, vicerectora d'Estudiants; Miguel Tamarit, president de l'Associació de persones sordes de l’Alacantí (Apesoa) i, per explicar el funcionament de SVisual, Carolina Galiano, primera estudiant sorda que forma part del Claustre Universitari.

La inauguració de la plataforma de videointerpretació forma part els actes organitzats per la UA entorn del Dia Internacional de les Persones Sordes. Tots els dilluns, en horari de 9 a 13 h, els interessats podran fer ús del servei en les set secretaries del campus universitari.

 

SVisual

El projecte SVisual és el primer portal d'Espanya dedicat a proporcionar un servei de videointerpretació en llengua de signes espanyola. La Fundació CNSE per a la Supressió de les Barreres de Comunicació en col·laboració amb el CNSE va posar en marxa aquest projecte fa cinc anys amb el suport del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, el Ministeri d'Educació, Polítiques Socials i Esport i Telefónica.

SVisual fa possible que les persones sordes i amb discapacitat auditiva puguen accedir a la informació en igualtat de condicions que la resta de la ciutadania, un dels aspectes que preveu la llei per la qual es reconeixen les llengües de signes espanyoles.

Aquesta plataforma de videointerpretació permet als seus usuaris comunicar-se a distància i en temps real amb altres persones sordes o oïdores. Qualsevol persona sorda o amb discapacitat auditiva pot accedir al servei d'interpretació que ofereix SVisual, i comunicar-se amb total autonomia en llengua de signes espanyola, llengua oral, mitjançant la lectura labial o a través de sistema de xat.

 

Notícies relacionades

La UA és pionera en la implantació d'un servei de videointerpretació en línia per a persones sordes

http://web.ua.es/va/actualidad-universitaria/2013/octubre2013/octubre2013-28-31/la-ua-es-pionera-en-la-implantacio-d-un-servei-de-videointerpretacio-en-linia-per-a-persones-sordes.html

Carolina Galiana, primera estudiant amb incapacitat auditiva membre del Claustre Universitari de la UA

http://web.ua.es/va/actualidad-universitaria/2013/juny2013/juny2013-1-9/carolina-galiana-primera-estudiant-amb-incapacitat-auditiva-membre-del-claustre-universitari-de-la-ua.html

 

Carolina Galiana, primera estudiant sorda membre del Claustre Universitari, explicant el funcionament de SVisual Moments de la presentació de la plataforma d'interpretació en línia.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464