Saltar apartados

La UA inaugura demà una nova exposició dedicada a Jordi Juan Santacília

La mostra exposarà llibres originals de Jordi Juan cedits per un col·leccionista particular de manera excepcional

 

Alacant, 28 d'octubre de 2013

Emmarcada en els actes commemoratius del 300 aniversari del científic i marí Jordi Juan Santacília, la Universitat d'Alacant inaugura demà dimarts 29 una nova exposició dedicada a la seua figura, a les 13 h, en la sala Aifos del campus, que estarà oberta al públic fins a l'11 de desembre.

La mostra exposa llibres originals de Jordi Juan cedits de forma excepcional per David Beltrá, un jove de Novelda que s'ha dedicat a col·leccionar llibres i altres materials originals de Jordi Juan a títol particular. Part d'aquests materials podran veure's únicament durant la jornada inaugural, entre els quals hi ha Breve noticia de la vida de Jorge Juan y Santacilia, Observaciones Astronómicas y físicas o Compendio de Navegación. A més, la mostra inclou altres publicacions sobre Jordi Juan disposades en vitrines i un recorregut expositiu a través de plafons explicatius.

Aquesta nova exposició dedicada a Jordi Juan tracta la seua importància en l'Espanya Il·lustrada i completa, des de la perspectiva històrica, l'exposició que acull el MUA sobre “La mar que no va poder veure Jordi Juan”, inaugurada la passada setmana.

Així, la sala Aifos obrirà demà al públic una mostra organitzada en cinc grans seccions que analitzen i exposen els esdeveniments més importants de l'època, la vida i l'obra de Jordi Juan Santacília.

El recorregut expositiu comença amb “L’Espanya de Jordi Juan”, secció amb la qual se situa el visitant en l'Espanya després de la guerra de Successió, la marina i la “militarització” de la Ciència. La segona part de la mostra està dedicada íntegrament a desgranar la biografia de Jordi Juan, el seu entorn familiar, la seua pertinença a l'Ordre de Malta i a l'Acadèmia de Guàrdies Marines, així com les seues primeres expedicions.

El recorregut continua amb els viatges i comissions de Jordi Juan al servei de la monarquia, l’expedició científica al Perú, l’aventura anglesa i la modernització de l'Armada, apartat que dóna pas a la quarta secció, dedicada a la faceta docent i diplomàtica de Jordi Juan. Finalitza aquesta exposició amb una última secció dedicada a la producció científica, així com als honors i reconeixements dedicats a Jordi Juan Santacília.

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464